Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 24.03.2014.
18:49
Beta A

Nema više misterije: Avion pao, svi mrtvi

Malezijiski putnički avion "boing 777" sa 239 putnika i članova posade, koji je nestao još 8. marta, pao je u Indijski okean, saopštio je na hitnoj konferenciji za štampu u Kuala Lumpuru premijer Malezije Nadžib Razak.

Rodbina nastradalih skrhana, nema više nade
 

Razak je rekao da je to zaključeno na osnovu nove analize podataka sa satelita. "Sa dubokom žalošću i tugom moram da vas obavestim da se, po novim podacima, let MH370 zavšio daleko na jugu Indijskog okeana", rekao je premijer.

Satelitski podaci su pokazali da je poslednja pozicija aviona bila na sredini Indijskog okeana, u zoni "zapadno od Perta" precizirala je "Malezija erlajns".

Operatori satelita "Inmarsat i AAIB (Britanski biro za istragu vazduhoplovnih nesreća) su zaključili da je avion na letu MH370 odleteo južnim koridorom (umesto ka severu, za Peking) i da je njegova poslednja pozicija u oblasti Indijskog okana", saopštila je "Malezija erlajns".

"Naše misli su sa 226 putnika i naših prijatelja u ovom bolnom trenutku", piše u saopštenju kompanije koja je prethodno obavestila porodice žrtvava SMS-porukom da je "bez sumnje avion izgubljen i da niko od putnika i posade nije nađen".

Ukoliko se ta vest potvrdi, to će biti kraj dvonedeljnog traganja bez presedana za avionom koji je nestao ubrzo po poletanju iz Kuala Lumpura za Peking, sa 239 putnika i članova posade. Ipak, još se ne zna mesto na kojem je avion, osim da je najverovatnije na dnu okeana, te i dalje ostaju važna pitanja o tome zašto se i kako srušio.

U nedelju je objavljeno da je kineski satelit u južnom delu Indijskog okeana snimio veliki plutajući predmet što bi mogao da bude deo nestalog aviona. Brodovi i avioni su odmah poslati u to područje. Kineski satelit je snimio beo predmet veličine 22 sa 30 metara na oko 2.500 kilometara zapadno od Australije.

Kina je jedna od 26 zemalja uključenih u potragu za nestalin avionom kompanije "Malezija erlajns", što je i razumljivo pošto su većina putnika bili državljani Kine.

Pročitajte još:

 

* Australijanci možda našli nestali avion

* Piloti su bili heroji, a ne otmičari

* Telefoni putnika nestalog aviona i dalje zvone!

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.03.2014. 20:37
Pa to je bilo jasno vec posle nekoliko casova...ako nije sleteo-srusio se..jer avioni uvek sipaju samo toliko goriva kolio je potrebno do destinacije plus dva sata leta....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online