Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Sreda 12.03.2014.
09:07
Srna A

"SAD podržava fašiste, teroriste i narko-bosove... od SFRJ do Ukrajine"

SAD imaju dugu istoriju saradnje sa fašistima, diktatorima, narko-bosovima i državnim sponzorima terorizma u svakom regionu sveta, a Ukrajina je poslednji primer takve politike, ističe američki analitičar Nikolas D\ej Si Dejvis na sajtu magazina "Alter net".

Ko je naoružao ljude na Majdanu?
 

Amerika podržava ukrajinsku stranku krajnje desnice "Svoboda" i nasilne neonaciste, čija je oružana pobuna otvorila put za puč u Ukrajini, koji je podržao Zapad. Iza zaštitnog zida imuniteta i zaštite Stejt departmenta i Centralne obaveštajne agencije (CIA) američki klijenti i marionete učestvuju u najtežim zločinima - od ubistava i mučenja do pučeva i genocida. Trag krvi od pokolja vodi direktno do stepenica Kapitol hila i Bele kuće, piše Džej Si Dejvis.

Jugoslavija

Ako mislite da bombardovanje nije u skladu sa zakonom nađite nove advokate: Medlin Olbrajt
 

On u dugačkom tekstu navodi 35 zemalja sveta u kojima su SAD podržavale fašiste, narko-bosove i teroriste. Dejvis je među tim zemljama naveo i nekadašnju Jugoslaviju, ističući da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije načinio flagrantan kriminalni čin agresije, čime je prekršena Povelja UN.

Kada je tadašnji ministar inostranih poslova Britanije Robin Kuk rekao američkom državnom sekretaru Madlen Olbrajt da London ima "poteškoća sa svojim pravnicima zbog planiranog napada ma Jugoslaviju", ona mu je odgovorila, prema izjavi njenog zamenika Džejmsa Rubina, da "treba da pronađu nove advokate". Zastupnik NATO na terenu u sklopu agresije protiv SR Jugoslavije bila je OVK, na čijem je čelu bio Hašim Tači.

Avganistan

Od kada su Amerikanci došli "cveta" proizvodnja opijuma. Naravno, domaći izdajnici (čitaj političari) najviše zarađuju
 


Tokom osamdesetih godina prošlog veka Amerika je sarađivala sa Pakistanom i Saudijskom Arabijom na zbacivanju socijalističke Vlade Avganistana. Vašington je finansirao i obučavao oružane snage predvođene konzervativnim plemenskim liderima, čija je vlast bila ugrožena napretkom u obrazovanju, pravima žena i agrarnim reformama.

Pošto je Mihail Gorbačov povukao sovjetske snage iz Avganistana ovi lideri su pocepali zemlju i ojačali proizvodnju opijuma na nivo bez presedana - od 2.000 do 3.400 tona godišnje?! Talibanska vlada je između 1999. i 2001. godine smanjila proizvodnju opijuma za 95 odsto, ali je američkom invazijom krajem 2001. godine na vlast vratila plemenske lidere i narko-bosove. Avganistan je sada čak 175. od 177 zemalja sveta po korupciji, a 175. od 186 po stopi razvoja.

Avganistan od 2004. godine proizvodi neverovatnih 5.300 tona narkotika godišnje. Brat avganistanskog predsednika Hamida Karzaja, Ahmed Vali, poznati je narko-bos koga CIA, navodi Džej Si Dejvis.

Posle velike američke ofanzive u provinciji Kandahar pukovnik Abdul Razik imenovan je za šefa policije, posle čega je povećan šverc heroina, koja mu donosi zaradu od 60 miliona dolara godišnje u jednoj od najsiromašnijih država sveta.

Albanija

Enver Hodžaj saradnike Nemaca i Italijana oterao, Amerikanci ih vraćali kao disidente
 

Između 1949. i 1953. godine Amerika i Britanija krenule su sa svrgavanjem vlade Albanije, najmanje i najranjivije komunističke države u istočnoj Evropi. Proterani su regrutovani i obučavani za povratak u Albaniju da bi rukovodili disidentima i planirali oružanu pobunu. Mnogi proterani, koji su učestvovali u planiranju, bili su nekadašnji kolaboracionisti sa italijanskim i nemačkim okupatorima tokom Drugog svetskog rata.

Među njima je i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Džafer Deva, koji je nadgledao deportacije Jevreja, komunista, partizana i sumnjivih osoba u Aušvic. To je njemu pisalo u jednom nacističkom dokumentu.

U američkim dokumentima sa kojih je skinuta oznaka poverljivo Deva je naveden kao jedan od 743 ratna zločinca koje je angažovala Amerika posle rata.

I to je tek deo prljave američke igre sa narodima i državama, a sve radi ostvarenja svog interesa.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.03.2014. 09:13
Како су смрдљиви лешинари настали,тако треба и да нестану.
Sreda 12.03.2014. 09:52
"SAD podržava fašiste, teroriste i narko-bosove... od SFRJ do Ukrajine" -------------------------------------- Наравно да их подржава јер такви исти управљају "америчком владом" и добрим делом света.
Sreda 12.03.2014. 10:11
Javan tajna da amerika zivi OD sveca narkotika! 7% Od svetskog tranzita narkotika, koliko za obezbedjenje uzima USA, I nije mala stvar! A recimo tek sta dobija za logistiku drzavnog udara, puca, odcepljenja tudje teritorije it'd...danas se sa pravo moze reci da amerika naj vise krsi medjunarodno pravo ILI ga okrece (slucaj duplicate standarda) onako kako njoj odgovara. Polako I sami gradjani amerike sve to uvidjaju I nisu saglasni sa tom politicos.. Lako moze doci do pobune I konfederacije drzava. Danas Teksas I Florida uveliko zagovaraju odcepljenje Od diktature amerike!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online