Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Četvrtak 06.03.2014.
22:07
Srna A

Kameron preti Rusiji!

Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je danas Kremlj da će se Rusija suočiti sa zamrzavanjem sredstava i zabranom putovanja, ukoliko ne bude postignut napredak u direktnim razgovorima sa novim ukrajinskim vlastima.

Biće sankcija za Rusiju: Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije
 

Kameron, koji je govorio posle sastanka sa evropskim šefovima država i vlada u Briselu, izjavio je da je EU postigla saglasnost o suspenziji pregovora o olakšavanju viznog režima sa Rusijom zbog intervencije Moskve u Ukrajini.

"Ono što se dešavalo na Krimu je neprihvatljivo i stanje u odnosima sa Rusijom ne može ostati nepromenjeno", rekao je Kameron.

Pročitajte još:

Ruska zastava se vijori u Donjecku

* Jacenjuk: Krim mora da ostane u Ukrajini

* Rusi blokirali sve baze na Krimu

* Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

* Američki ratni brod ušao u Crno more

* RUSIJA - SAD 3:0

Prema njegovim rečima, EU može vrlo brzo reagovati i zamrznuti sredstva i objaviti zabranu putovanja ukoliko Rusija ne postigne napredak u razgovorima sa vlastima Ukrajine.

"Ukoliko razgovori uskoro ne počnu i ako ne bude postignut brz napredak, onda ćemo krenuti sa drugom fazom, kojom su predviđena zamrzavanja sredstava i zabrana putovanja. To se može desiti relativno brzo, u nedostatku napretka", istakao je Kameron.

On je dodao da, ukoliko Rusija uđe dublje u Ukrajinu ili pokuša dalju destabilizaciju svog suseda, onda će biti mnogo dalekosežnijih posledica po Moskvu.

Van Rompej je na konferenciji za medije rekao da je možda iznenađenje što su EU vođi neke usvojili i zapretili dodatnim sankcijama Rusiji, ali je to, kako je objasnio, posledica i odluke krimskog parlamenta da proglasi prisajedinjenje Rusiji.

"Mi imamo važne odnose s Ukrajinom i Rusijom i spremni smo da s njima krenemo u šire multilateralne inicijative", dodao je predsednik Evropskog saveta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 22:09
Не се.и камеруне...
Četvrtak 06.03.2014. 22:15
То има своју тежину као да Сан Марино пријети Италији !
Četvrtak 06.03.2014. 22:16
E OVAJ LJIGAVAC MI JE BAS LJIGAV DA VISE NE MOZE BITI ! MOJ PRVI POTEZ BI BIO ZATVARANJE GASA ALI PRETHODNI DOGOVOR SA KINOM O KOLICINAMA I CENI A OVA BAGRA NEKA SARADJUJE SA ZLIKOVCIMA IZ ONE ZLIKOVACKE I GENOCIDNE "AMERIKE" ! A GDE SU VAM IDIJANCI I ABURIDZINI ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online