Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 07.03.2014.
04:29
Beta A

Grci traže ratnu odštetu od Nemačke!

Grčki predsednik Karolos Papuljas pozvao je danas u Atini predsednika Nemačke Joakima Gauka na što skorije razgovore dve zemlje o dugo odbijanim potraživanjima Grčke da joj Nemačka isplati odštetu za zlodela tokom Drugog svetskog rata.

Karolos Papuljas i Joakim Gauk, predsednici Grčke i Nemačke
 

Papuljas je ukazao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Gaukom da Grčka nije odustala od ratne odštete za period brutalne nemačke okupacije od 1941. do 1944. tokom Drugog svetskog rata. Joahim Gauk se, međutim, držao dugotrajnog nemačkog argumenta da je ta stvar rešena.

Gauk je juče stigao u trodnevnu posetu Atini, sa namerom i da razgovara sa grčkim političarima i da zatvori pitanje ratne odštete, jer je antinemačko raspoloženje u Grčkoj jako od kako ta zemlja sprovodi oštre mere štednje kako bi izbegla bankrot i
smanjila ogromni javni dug.

Gauk će sutra posetiti selo Ligijadis, na severozapadu zemlje, u kojem su nemačke trupe ubile desetine seljana 1943, kao odmazdu za jedan partizanski napad.

Grčka policija upotrebila je danas u Atini suzavac i pendreke kako bi rasterala učesnike demonstracija protiv vladinih mera štednje, koji su se okupili uprkos zabrani
protesta u grčkoj prestonici za vreme posete nemačkog predsednika
Joahima Gauka.

Neredi u centru Atine izbili su kada je grupa demonstranata pokušala da probije kordon policije i uputi se prema ministarstvu finansija.Protest članova sindikata organizovan je zbog ukidanja radnih mesta i mera štednje i nije bio povezan sa posetom nemačkog predsednika.

POVEZANE VESTI

Petak 07.03.2014. 04:56
Srbija I te kako treba da se prikljuci tom projektu! Treba da trazi novaz za razaranje iz Prvog Svetskog Rata od bivsih drzava AustroUgarske, Drugog Svetskog Rata,(Nemacka , Austrija, Madjarska, Bugarska, Italija I Hrvatska) I u poslednjim ratovima za bombardovanje 1999!
Petak 07.03.2014. 05:02
Jos kad zatraze druge zemlje odstetu, samo pogani nemac nece, srusili su cele gradove ubili cela stanovnistva a sad kazu zastarelo, samo po svim zakonima planete ubistvo nikada ne zastareva
Petak 07.03.2014. 04:36
Joahim Gauk se, međutim, držao dugotrajnog nemačkog argumenta da je ta stvar rešena. ----------------------------------- Како је решена? "Послаћемо вам немачке туристе на летовање, сматрајте њихов новац потрошен у вашим хотелима и ресторанима као ратну одштету."...???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online