Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 05.03.2014.
15:59
Beta A

Jacenjuk: Krim mora da ostane u Ukrajini

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da Autonomna Republika Krim mora ostati u okviru Ukrajine, ali da bi mogla dobiti veću autonomiju.

Putin je kriv za sve: Arsenij Jacenjuk
 

Jacenjuk je u intervjuu agenciji Asošiejtid pres optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da je izazvao jednu od najvećih međunarodnih kriza od okončanja Hladnog rata.

Pročitajte još:

* ''Akcija Rusije na Krimu isto što i bombardovanje Jugoslavije''

* Putin: Rusija nije ušla na Krim!

* Tri grada s juga Ukrajine žele u sastav Krima!

"Više vojnih snaga Rusije je razmešteno na Krimu. Ne možemo shvatiti razlog zašto su ruske čizme na ukrajinskom tlu. A kristalno je jasno da je to lično naredio predsednik Putin. To je ukrajinska teritorija i Rusija želi da prigrabi kontrolu nad Krimom. Ali još jednom naglašavam, uradićemo sve što možemo da povratimo kontrolu nad ukrajinskom teritorijom", rekao je Jacenjuk.

On je poručio da ruska vojska treba da se vrati u kasarne u bazama na
Krimu koje je Ukrajina ustupila Rusiji.

Ukrajinski premijer je rekao da bi mogla biti osnovana radna grupa da "razmotri kakavu vrstu dodatne autonomije bi mogla dobiti Republika Krim". Jacenjuk je negirao navode da Ukrajina pregovora sa SAD o postavljanju američkog raketnog sistema a da zauzvrta dobije finansijsku pomoć.

"To nije istina. Nismo razgovarali s vladom SAD o bilo kakvoj vrsti razmeštanja vojnih snaga. Samo smo pregovarali o dobijanju finansijske pomoći od vlade SAD da bismo stabilizovali ekonomsku situaciju u mojoj zemlji. To je apsurdno", rekao je Jacenjuk.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 16:09
Јој, види му главе... Снимљен је разговор између наказе Ештон и литванског амбасадора у Украјини у коме је обавјештава да су исти снајперисти убили и полицајце и "мирне демостранте". То му је потврдила љекарка која је радила обдукцију погинулих. Већ виђено-Маркале,Васе Мискина итд.
Sreda 05.03.2014. 16:16
Strateski Nato u Ukrajini nema sta da trazi, ko to ne veruje taj nema pojma o vojnoj strategiji. Ukrajina je interesna sfera Rusija i ostace zauvek, a otporasi, nevladini sektori i osyali krizasi nek samo trljaju ruke tu za njih para nema. Nije Rusija Srbija da isti docekaju i penziju u Srbiji.
Sreda 05.03.2014. 17:48
Zakasnili ste sa radnom grupom i vrstom dodatne autonomije...., sada gradjani Krima biraju svoju sudbine, gdje će i skim će !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online