Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Sreda 05.03.2014.
10:11 >> 10:40h
Beta, Vestionline A

Obama i Zapad “zavukli“ Putinu i Janukoviču! (pa se pokajali...)

Ako ste se pitali što Rusi ovih dana imaju izrazito čvrst stav u vezi s krizom u Ukrajini, odgovor možda donosi moskovski dnevnik Komersant, koji tvrdi da je Vladimir Putin uspeo da nagovori Viktora Janukoviča da potpiše sporazum s demonstrantima 21. februara, a da su mu Barak Obama i zapadnjački lideri obećali da će zauzvrat uticati na ukrajinsku opoziciju da ispuni sve tačke sporazuma, od kojih kasnije nije ispunjena - nijedna!

E, sad je dosta, sad ću ja vama da objasnim: Vladimira Putina izgrali partneri iz SAD-a i EU, pa je zauzeo čvršći stav prema lažovima


Komersant se poziva na ruske diplomatske izvore i piše da je u telefonskom razgovoru Putin tada pozvao Janukoviča da ne uvodi vanredno stanje i da počne pregovore sa opozicijom, kako bi se zaustavilo krvoproliće.


"Da utiče na Janukoviča Putina je zamolio Obama, kao i lideri Nemačke, Francuske i Poljske. Oni su sa svoje strane obećali Kremlju da će uticati na ukrajinsku opoziciju da ispune sve tačke sporazuma, uključujući formiranje vlade nacionalnog jedinstva, ustavne reforme, prevremene izbore i predaju oružja", naveo je izvor Komersanta.


"Janukovič je ispunio sve svoje obaveze, a opozicija nije ispunila ništa. Sada nas EU i SAD pozivaju da 'gledamo u budućnost' i da se pravimo kao da nije bilo nikakvog sporazuma. Ali, to neće proći", rekao je taj ruski diplomatski izvor. 

Sa Zapadom se ne može razgovarati milom

Pročitajte još:

* Putin: Rusija nije ušla na Krim!

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim

* Suspendovane vojne vežbe Rusije i Kanade


Nemačka vidi ono što joj se svidi

Komentarišući izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel da se Putin složio sa osnivanjem međunarodne komisije za rešenje situacije na Krimu pod okriljem OEBS-a, on je rekao da Nemačka "vidi ono što bi htela da vidi".


"Postoji bojazan da pokušavaju da nas uvuku u sve moguće okvire kako bi legalizovali ukrajinsku vladu. Spremni smo da nastavimo dijalog s našim zapadnim partnerima, ali samo ako se vrate sporazumu od 21. februara, a u pregovaračkom procesu budu učestvovale sve političke snage Ukrajine", naveo je taj izvor.


Komersant dodaje i da Moskva neće insistirati na povratku na vlast samog Janukoviča, ali da će tražiti da ministarske funkcije dobiju i pripadnici njegove Partije regiona. Bilo kako bilo, kad se uzme znatno čvršći stav koji su Rusi sada zauzeli prema Zapadu, uz činjenicu da traže šta i kako da se radi u Ukrajini, biće da su se Obama i njegovi poslušni drugari malo preračunali, pa i pokajali zbog lažljivosti i prevrtljivosti...

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 10:32
Sa zapadnjim lazovima jedino sa oruzjem se moze razgovarati.Dogovarati se preko nisana i potpisivati metkom.
Sreda 05.03.2014. 11:04
PA TAKO SU I NAS SAKA USLJIVIH USTASA POBEDILI OVO PRVO POLUVREME ! G MILOSEVIC JE MISLIO DA SE RAT VODI DZENTLMENSKI ! SA USTASAMA I NATO ZLIKOVCIMA SE SAMO PRICA KADA SE ZAVRSI RATOVANJE ! KAKO JE UOPSTE MOGAO DA POVERUJE AMERICKIM ZLIKOVCIMA KOJI SU ODMAH NAKON PAKTA POTROVALI I FRANJU I ALIJU I HOLBRUKA DA DANAS SUTRA NEMAJU GRIZU SAVESTI ! GOSPODIN PUTIN JE COVEK KOJI ZNA KAKO SE SA FASISTICKIM ZLIKOVCIMA PRICA ! SVAKA MU CAST I DABOGDA ZIVEO BAREM JO 50DESETAK GODINA ! A ZA TO VREME DA RUSI ODGOJE BAREM JOS DVA DO TRI TAKVA VELIKANA !
Sreda 05.03.2014. 11:07
Odlicna strategija ratovanja,treba ih tuci sa vlastitim oruzjem,mediji,propaganda,ovo je oruzje mocnije od najmodernijih raketadovoljno je otkrivati njihove lazi i podvale,treba svijet i gradjani njihovih zemalja da vide tko ih vodi i na sta su spremni.Malo pomalo rusi se mocna imprija od papira.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online