Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Utorak 04.03.2014.
19:02
Beta A

''Akcija Rusije na Krimu isto što i bombardovanje Jugoslavije''

Povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Rusija u Ukrajini u humanitarnoj misiji pomoći ugroženim ruskim građanima, predsednik Češke Miloš Zeman podsetio je na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, takođe nazvano "humanitarnim".

Bombardovanje Jugoslavije nije humanitarno: Miloš Zeman
 

"Sećam se humanitarnog bombardovanja Jugoslavije. Kada sam posle došao u Beograd nije izgledalo baš humanitarno, zato što sam tamo video srušenu bolnicu", kazao je danas Zeman.

Pročitajte još:

Vladimir Putin novi Slobodan Milošević?

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim

* Putin: Naše mere potpuno primerene

Intervenciju Rusije na Krimu Zeman je ranije uporedio sa sovjetskom okupacijom Čehoslovačke iz 1968. godine, kada su vojnici Varšavskog pakta po nalogu Kremlja takođe došli navodno u "bratsku pomoć".

Češki predsednik naglasio je da ni u ovom slučaju sankcije protiv Rusije nisu put, zato što nikada ni protiv jedne države ne vode ni do kakvih razumnih rezultata.

"Jednom sam u Majamiju kazao kubanskim emigrantima: 'Čestitam vam na vašoj politici sankcija. Zahvaljujući njima Fidel Kastro je već 40 godina diktator'", kazao je češki predsednik.

Ukrajini je prema njegovoj oceni neophodno da se održe slobodni parlamentarni i predsednički izbori.

"Nije moguće da o vladi odlučuje bilo kakav trg, bio to Majdan, ili trg u Lavovu ili u Donjecku", kazao je češki predsednik.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 19:31
Ako je SAMO TO potrebno da se Rusija uspravi, neka nas bombarduju ponovo ! mi ionako kur*u ne vredimo, a ono što valja od Srba, svakako se nalazi u "komšiluku"....
Utorak 04.03.2014. 19:40
Malo je velika razlika izmedju 1999. bombardovanje SRJ,bombardovanje nije izvrsila Albanija kako bi zastitila svoju populaciju vec Zapad.Gdje to Rusija bombarduje u Ukrajini,gdje su stradali,poruseno,o cemu se to prica,bit ce da svi upravo zele da se to desi.Upravo sa takvim izjavama to ce se i postici,do sada je sve mirno i neka se oni dogovaraju i bit ce mir,samo sto dalje od njih.
Utorak 04.03.2014. 21:02
Ovaj NATO-vac namjerno poredi nemoguće. Putin nije bacio ni jednu bombu za razliku od NATO pakta 1999. Zato, kako je moguće napraviti ovako licemjerno poređenje???????!!!!!!!!!! S druge strane, Putin nije najvan, i ovo slanje specijalnih vojnih jedinica mu je što iz činjeničnog stanja, što iz izgovora. Ako svako moće da ima djelimično izgovore za nešto, ili čiste izgovore, zašto se i Putin ne bi poslužio istim. S obzirom da je ovo bezbolno jer ni jednu bombu nije bacio ni metak ispalio kao NATO 1999. za njihove "humanitarne" akcije po SRJ, i prije i poslije toga po Istoku, ne vidim onda čemu uzbuđivanje, a naročito ovako idiotsko poređenje jednog Čeha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online