Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Nedelja 02.03.2014.
20:51 >> 22:32h
b92.net A

Putin: Naše mere potpuno primerene

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da su ruski potezi u Ukrajini "potpuno primereni" s obzirom na "izuzetnu situaciju i pretnje ultranacionalista nasiljem". Merkelova je kritikovala Putina, istakavši da je on prekršio međunarodno pravo.

Ultranacionalisti prete nasiljem, morao sam da pošaljem vojsku: Vladimir Putin
 

Putin je ovaj stav izneo u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Ukrajini, navodi agencija Interfaks, a prenosi B92.

Pročitajte još:

* Vladimir Putin novi Slobodan Milošević?

* Masovna predaja ukrajinskih vojnika, Rusi na putu za Simferopolj!

* Desničar i ubica Rusa seje strah u Ukrajini

Kako se navodi u izveštaju koji je stigao iz Kremlja, Putin i Merkelova su se složili da će nastaviti sa bilateralnim i multilateralnim konsultacijama, kako bi se došlo do normalizacije situacije u Ukrajini.

Merkelova je prebacila Putinu da je "neprihvatljivom ruskom intervencijom na Krimu prekršio međunarodno pravo".

Ona je u razgovoru Putina podsetila na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. godine, kojim se i Rusija obavezala na poštovanje nezavisnosti i suvereniteta Ukrajine u njenim postojećim granicama.

Merkel je ocenila i da je Putin prekršio Sporazum o Crnomorskoj floti iz 1997. godine.

Novoizabrani premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk optužio je, posle ulaska ruskih trupa u Ukrajinu, Rusiju za "proglašenje rata", a u zemlji je proglašena opšta vojna mobilizacija kao odgovor Rusiji.

Ponašanje Rusije je naišlo na oštre osude zapada.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.03.2014. 21:07
hehehehe... http://www.youtube.com/watch?v=a4cRjrWjfoU
Nedelja 02.03.2014. 21:47
Hvala tebi Predsednice Putine, sto stajes na prvu liniju u odbrani medjunarodnog prava u borbi protiv NATO nacizma I sto ulivas nama Srbima nadu da je moguce da se izborimo za Srpsko Kosovo. Mi Srbi treba da sledimo tvoj primer I bratske nam Rusije! NATO SNAGA PADA,ONI NEMAJU ODGOVOR ZA RUSIJU!VREME JE DA GLASAMO ZA PATRIOTSKE,I VRATIMO SRPSKO KOSOVO SRBIJI!
Nedelja 02.03.2014. 21:36
I sad ovako fasisti sa zapada uvode demokratiju, nije ovo Kosovo Brat Putin najveci Srbin ikad rodjen im nikad nece zaboraviti Kosovo ..ja stvarno ne razumem ove ukrajince,stalno bleje o nekakvoj agresiji,braca Rusi dosli uzeli svoje..a jos nisu ispalili ama ni jedan metak i resili problem. Kakva agresija, ukrajina ni nije drzava to je ruska teritorija..onaj mutavi bokser ce popiti uskoro malo plutonija i to je to....ZIVJELA NAM NASA BRATSKA RUSIJA neka te Bog cuva brate Putine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online