Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 02.03.2014.
19:33 >> 23:34h
Beta, RTS A

Komandant ukrajinske mornarice prešao na stranu Rusa, vlasti ga optužile za veleizdaju

Komandant ukrajinske mornarice Denis Berezovski priklonio se danas proruskim vlastima u Krimu, dan pošto ga je na to mesto postavio vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov. Ukrajina je Berezovskog za veleizdaju, pošto se on stavio u službu Krima.

Optužen za veleizdaju: Denis Berezovskij
 

"Ja, Denis Berezovski zaklinjem se na vernost narodu Krima i preuzimam na sebe obavezu da ga štitim, kao što propisuje zakon", izjavio je Berezovski, a prenosi Glas Rusije.

Posle Berezovskog, nekoliko visokorangiranih zvaničnika na Krimu zakleli su se na vernost narodu te autonomne pokrajine, piše ''Raša tudej''. To su učinili šef bezbednosti Krima Pejtor Zima, šef Odseka za unutrašnje poslove Sergej Abisov, šef Službe za vanredne situacije Sergej Šakov i v. d. šefa Granične policije Viktor Melničenko.

Zamenik sekretara ukrajinskog Saveta bezbednosti Viktorija Siumar istakla je da je protiv Berezovskog podignuta optužnica.

"Tokom blokade ruskih snaga centralnog štaba mornarice u Sevastopolju, Berezovski nije pružio otpor i položio je svoje oružje", rekla je ona i dodala da je admiral Serhij Hajduk postavljen je glavnokomandujućeg mornarice.

Dešavanja na Krimu iz časa u čas možete pratiti OVDE.

Admiralski brod u ukrajinskoj ratnoj mornarici, fregata Hetman Sahaidačni ranije je odbila poslušnost vlastima u Kijevu i preći će na rusku stranu, javlja Raša tudej, pozivajući se na izjavu ruskog senatora Igora Morozova. Prema navodima Raša tudej, fregata se vraća kući nakon učešća u operacijama NATO u Adenskom zalivu.

Bilo je oprečnih informacija gde je tačno brod, ali je Morozov, član komiteta za međunarodne poslove, potvrdio za list ''Izvestja'' da je brod prešao na rusku stranu i da se vraća u Crno More.

"Posada je ispunila naređenje vrhovnog komandanta oružanih snaga Ukrajine Viktora Janukoviča", dodao je Morozov.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.03.2014. 19:37
JEDINI RAZUMAN POTEZ KOMANDANTA . NEĆE valjda da se zakune na vernost boseru .
Nedelja 02.03.2014. 19:38
Cekamo reakciju brisela i vasingtona, da osude ovu "izdaju" i ponovo zaprete u prazno Rusima. xaxa
Nedelja 02.03.2014. 19:52
Sretna vam svecana zakletva! Slava Russiji, slava Russkoj armiji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online