Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 27.02.2014.
13:33 >> 16:10h
Srna A

Ruski avioni na granici sa Ukrajinom u borbenoj gotovosti

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su borbeni avioni u borbenoj gotovosti na zapadnim granicama Rusije.

Ruski borbeni avioni Suhoj T-50
 

Ruske novinske agencije javile su ranije da su zgrade parlamenta i Vlade Krima zauzeli pripadnici jedinica za samoodbranu sa ruskog govornog područja u Ukrajini.

Agencija navodi da su jedinice za samoodbranu nastale spontano i da se prebacuju u regionalnu prestonicu Simferopolj.


U sredu su ispred zgrade parlamenta izbili sukobi između Tatara, koji podržavaju novu ukrajinsku Vladu i proruski orijentisanih meštana Simferopolja.

Pročitajte još:

* Putin naredio proveru borbene gotovosti vojske
* "Ako dođe do podele Ukrajine, Rusija ulazi u rat za Krim"
* Lazanski: U Ukrajini klasičan puč
* Rusija će zaštititi Janukoviča!

Američki ministar Čak Hejgel izjavio je da bi Rusija trebalo da bude transparentna u vezi sa svojom vojnom vežbom duž ukrajinske granice.


On je na konferenciji za novinare na sastanku NATO-a u Briselu rekao da Moskva ne sme da preduzme nijedan korak koji bi se mogao pogrešno protumačiti ili koji bi vodio "pogrešnoj procjeni u ovom osetljivom trenutku".

"Pažljivo pratim ruske vojne vežbe duž granice sa Ukrajinom i očekujem od Rusije da bude transparenta u vezi sa manevrima, posebno u vreme povećanih tenzija", rekao je Hejgel.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen rekao je danas u Briselu da je "krajnje zabrinut zbog zbivanjana na Krimu... i opasne i neodgovorne akcije jedne naoružane grupe", ali je naglasio da nema naznaka da bi Rusija mogla krenuti u
vojnu intervenciju u Ukrajini.

Rasmusen je to rekao na završetku zasedanja ministara odbrane NATO i Saveta za saradnju NATO-Ukrajina i naglasio da "stvari ne čini lakšim" to što se ruski vojni manevri uz ukrajinsku granicu poklapaju sa krizom u Ukrajini.

"Pozivam Rusiju", dodao je čelnik Atlantskog saveza, "da ne preduzima bilo kakvu akciju koja može zaoštriti zategnutost ili izazvati nesporazum".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.02.2014. 13:42
Napred Putine rokaj!!!
Četvrtak 27.02.2014. 13:47
Samo me zanima sta se nalazi u glavi glavnog krivca za sve ovo.Da li taj imbecil klicko ima decu...da li je uopste svestan da ce njegova imbecilnost biti placena zivotima najmanje pola miliona neduznih ljudi.Da li je sve to sto radi vredno tolikog broja poginulih i zbog cega moraju da umru.EU im nece dati ni jedan evro dok god im nad glavama visi opasnost ruske intervencije.Jasno je da im je cilj bio da zapale vatru a ne da je gase......
Četvrtak 27.02.2014. 14:22
To je ta prljava politika sto niko ne moze da zna sta se iza zatvorenih vrata desava.Po mome misljenju ce rusija krim vratit,ali bi moglo doci i do dosta ozbiljnijeg sr nja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online