Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 22.02.2014.
17:19
Srna A

Moskva: Ne napadajte Ruse, ne izazivajte rat

Moskva je danas pozvala ukrajinske vlasti i snage koje kontrolišu Kijev i zapadne regione da osiguraju bezbednost etničkim Rusima i pripadnicima ostalih naroda, rekao je danas Konstantin Dolgov, komesar za ljudska prava pri ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Na ulicama Kijeva kao u "Pobesnelom Maksu"

Dolgov je komentarisao jučerašnji napad u ukrajinskom regionu Rovno na autobus u kome su bili beloruski turisti. U ovom napadu teško je povređen vozač, državljanin Rusije.

"Moskva veruje da je apsolutno neophodno i da je dužnost ukrajinskih pravosudnih organa i svih koji kontrolišu ili pokušavaju da kontrolišu Kijev i ukrajinske regione, posebno na zapadu, da zaštite civile, uključujući Ruse i pripadnike drugih naroda", rekao je Dolgov.

On je pozvao ukrajinske vlasti da poštuju međunarodno pravo i zaštite civile. "To je od vitalnog značaja i u cilju prevencije potencijalno opasne eskalacije međuetničkih sukoba u zemlji", rekao je Dolgov.

Zapad Ukrajine je tradicionalno naklonjen Evropi, dok je istok zemlje tradicionalno naklonjen Rusiji. Prema ranijim izveštajima, dok je Janukovič još bio de fakto na vlasti u Kijevu, pojedine regije sa zapada su mu "otkazale poslušnost", a u Lavovu su naoružani demonstranti zauzeli sve administrativne zgrade.

U Ukrajini živi oko devet miliona Rusa, od ukupne populacije od 47 miliona. Stanovništvo čini 77 odsto Ukrajinaca, 17,3 odsto Rusa, kao i zajednice Belorusa, Moldavaca, Bugara, Krimskih Tatara, Mađara, Rumuna, Poljaka i Jevreja.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 18:21
Pitam se jesu li ovi katolički demonstranti redovno išli na mise prethodnih godina svog života, čim su ovako uporni u zlu, mržnji ka Rusiji i očigledno pravoslavlju?!
Subota 22.02.2014. 17:33
Evanđelje po Mateju-24. glava 21. Jer će biti nevolja velika kakova nije bila od postanja svjeta dosad niti će biti. 22. I da se oni dani ne skrate, niko nebi ostao; ali izabranijeh radi skratiće se dani oni. Jedna i druga strana imaju atomskog oružja da mogu više od sto puta da ponište cjelokupni život na planeti a dovoljno ga jednom poništiti. Bestidni car i Ruski car sve se više zaoštravaju.
Subota 22.02.2014. 19:15
U ovoj utakmici za Ukrajinu, moram priznati, iako teškog srca je rezultat 1: 0 za Njemačku i SAD protiv Rusije ! Rusiji će biti mnogo teže nametnuti sada svoj uticaj, nego prije, a za Krim će biti i rata ! Kontrolu protoka ruskog gasa preko Ukrajine, ameri i njemci sada kontrolišu i bit će ucjena u cijeni isporuke za glavne EU zemlje !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online