Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 30.01.2014.
17:56
Telegraf A

Armstrong obio da se zakune nad Biblijom da je bio na Mesecu

Američki astronaut Nil Armstrong, koji je preminuo 2012. godine, odbio je godinu dana ranije da se zakune nad Biblijom da je bio na Mesecu. Video tog događaja samo potkrepljuje teorije zavera po kojima NASA nije ni slala misiju na Mesec već je sve snimljeno u pustinji u Arizoni.

Nil Armstrong na Mesecu? Ili u pustinji u Arizoni?
 

Novinar Bart Sarkl zamolio je čuvenog astronauta 2011. godine da stavi ruku na Bibliju i zakune se da je bio na Mesecu. "Ako ste zaista šetali po Mesecu zašto ne biste uradili to", upitao je novinar astronauta.

Međutim, Armstrong je odbio da se zakune i pored upornosti novinara. Sarkl je potom čuvenom kosmonautu ponudio i ček na 5.000 dolara koje bi ovaj mogao da donira u humanitarne svrhe, ali je Armstrong vešto eskivirao celu situaciju iako je i tada bio u poznim godinama.

Na kraju je kratko rekao novinaru: "Vi ne zaslužujete da vam odgovorim na pitanje!".

Jedna od najpoznatijih teorija zavere je da je osvajanje Meseca zapravo snimljeno u pustinji u Arizoni. Navodno, NASA je 1967. godine napravila kopiju površine Meseca, kako bi članovi misije vežbali kretanje po Zemljinom satelitu.

Teorija kaže da je NASA pomoću 150 kilograma dinamita i oko šest tona mešavine mineralnog đubriva i benzina u pustinji Sinder lejk napravila 354 kratera, koji su kopija mesta na Mesecu gde su se 20. jula 1969. spustila prva ljudska posada.

Kako su krateri u pustinji Sinder lejk skoro potpuno nestali, fotografije na brojnim internet sajtovima iz nekadašnjeg perioda ponovo su otvorile raspravu o velikoj prevari NASA.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.01.2014. 18:13
А чија је сенка која се види на његовој кациги?
Četvrtak 30.01.2014. 18:39
Gube i medijski rat,,,, narod shvata polako LAZ diva od papira. Ostaje im samo rat za kojeg ce da budu optuzeni i pohapseni i sudjeni od vlastitih ljudi. Stize novi multipolrani svet. Представницима руских медија у Кијеву није дозвољено да присуствују на брифингу шефице европске дипломатије Кетрин Ештон која је ових дана посетила Украјину, јавља агенција „РИА Новости“. Руским новинарима није дозвољено да присуствују брифингу и поред молбе коју су благовремено упутили представницима Европске уније.Новинари западних и украјинских медија који су позвани на брифинг кажу да им је било забрањено да откривају својим колегама место где ће се сусрести са Ештоновом.
Četvrtak 30.01.2014. 21:45
Kako stvari stoje 100% da Ameri nisu bili na Mjesec....U tom periodu su se utrkivali sa SSSR-om i bilo je pitanje prestiža biti prvi....Znaju Ameri i majstori su za lažiranja i podmetanja laži za istinu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online