Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 24.01.2014.
10:20
Beta A

Demonstrati zauzeli zgradu ministarstva

Ukrajinski demonstranti zauzeli su danas zgradu jednog ministarstva i podigli novu barikadu u centru Kijeva posle, po njima, razočaravajućih pregovora između predsednika Viktora Janukoviča i opozicije.

Kličko među demonstrantima
 

Aktivisti opozicionog pokreta Splina Sprava (Zajednička stvar) noćas su zauzeli Minstarstvo poljoprivrede koje se nalazi na glavnoj ulici Hreščatik, na 100 metara od Trga nezavisnosti, nazvanog Majdan, centra protesta protiv režima više od dva meseca.

Posle sinoćnih pregovora između predsednika Viktora Janukoviča i opozicije, koji su se završili skromnim ustupcima, "postalo je jasno da treba da se pripremimo na obećanu ofanzivu vođa opozicije", napisao je noćas na svom Fejsbuk nalogu Oleksandar Daniljuk, vođa opozicionog pokreta.

"Počeli smo. Aktivisti Spline Sprave su upravo zauzeli zgradu ministarstsva poljoprivrede", dodao je on.

Demonstranti su na poziv svojih vođa tokom noći proširili prostor gde se protestuje u centru grada i podigli novu barikadu skoro tri metra visoku. Vitalij Kličko jedan od vođa opozicije pozvao je noćas demonstrante u Kijevu da "prošire prostor Majdana dok god nas vlasti ne čuju". On je rekao da je jedini ustupak koji je noćas obećao predsednik Januković da će osloboditi sve aktiviste i prestati s pritiscima ako ne bude sukoba.

Kličko je rekao i da su počeli protesti u nekoliko gradova i da će se drugi gradovi pobuniti. "Treba da uradimo tako da se cela Ukrajina pobuni", rekao je Kličko pred demonstrantima.

Opozicija je izrazila razočarenje sinoć posle razgovora s predsednikom Janukovičem i pozvala demonstrante da učine sve da bi se izbegao novi nalet nasilja.

"Naš pokret će biti isključivo miran", izjavio je danas Arseni Jacenjuk, vođa partije uhapšene opozicione liderke Julije Timošenko pred nekoliko desetina hiljada ljudi okupljenih na Trgu nezavisnosti.

U centru Kijeva od kraja novembra protestuju proevropski demonstranti posle odustajanja vlasti da potpišu dugo pripreman sporazum o približavanju sa Evropskom unijom u korist približavanja Rusiji. A poslednjih nekoliko dana došlo je do okršaja između radikalnih demonstranata i policije, u kojima je od nedelje poginulo pet ljudi.

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 11:18
Viktore Janukoviču nema šta da pregovaraš sa njima.Oni koji su doveli Juliju Timoščenko koja je ojadila Ukrajinu,gazde su i ovima.Uguši pobunu silom,jer ne može drugačije.Pavijana klička i ostale ''vođe'' pošalji iza debelih vrata na duže vreme.Inače Ukrajina posta zapadno vlasništvo.
Petak 24.01.2014. 12:25
Kakvi demonstranti, to je NATO Volkssturm
Petak 24.01.2014. 11:51
Gosp.Janukovicu tenkovima zavrsi problem,ili vam sledi Jugoslovenski scenario. Ne cekaj ili ce biti kasno!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online