Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 10.01.2014.
16:23
Beta A

"Amerikanci, prestanite da nas vređate"

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković protestovala je zbog negativne izjave o Srbima guvernera Nju Džerzija Krisa Kristija.

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković
 

Zbog postupka Kristija već je reagovala srpska dijaspora u SAD i tražila od njega da se izvini jer je Marka Sokolića, gradonačelnika Forta Lija, nazvao "idiotom" i "malim Srbinom".

Pročitajte još: Skandal u SAD zbog "malog Srbina"

"Ne smemo dozvoliti da se svako prezime koje se završava na 'ić' identifikuje sa lošim i pogrdnim, i da kao u ovom slučaju, postane žrtva predrasuda i predubeđenja kada je u pitanju srpski narod", navela je Slavka Drašković.

Prema njenim rečima, Srbija i Srbi su od rata devedesetih godina izgubili medijsku kampanju a time i dobro ime i ugled koji su krasili Srbe i Srbiju.

"Ovaj incident govori da su i dalje prisutne predrasude i uvrede srpskog naroda, a Srbi su ostali 'loši momci'. Srbiji je potrebna odluka, dobra lobi firma i pomoć srpske dijaspore kako bi informacije o Srbiji i srpskom narodu vratile dobro ime Srbije, kao i što su bile pre raspada bivše zemlje, a posebno u vreme formiranja te bivše zemlje i završetka Prvog svetskog rata, čija se godišnjica obeležava", navela je ona.

POVEZANE VESTI

Petak 10.01.2014. 16:40
Ovaj krmak da priča nešto o Srbima: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8,_%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81 Kao što postoje reptiloidni humanoidi i njihovi rođaci, tako postoje i humanoidne svinje kojima po liku pripada Kris Kristi. A da lobi firme trebaju Srbima, trebaju već dvije decenije. To je greška Miloševića i svih nakon njega. On nije koristio lobi, a ovi su ga nakon 2000. raspustili pod izgovorom "nema se para". Ali imaće se. Srbin će ISTINOM uzvratiti udarac i to tako da prodire onako kao kada dim i voda nađu izlaz. Kad tad! NIKAD VIŠE GENOCID NAD SRBIMA!
Petak 10.01.2014. 17:51
Najsmesnije je sto je Sokolic Hrvat (bar je on sam tako rekao na CNN). I nije mu Kristi rekao da je mali Srbin, nego jedan od Kristijevih ljudi (u medjuvremenu je dao otkaz). Verovatno se Draskovicka ne bi ni javila da je gradonacelnik stvarno Srbin, ali posto treba da se zastiti Hrvat, druga prica.
Petak 10.01.2014. 22:03
Zbog postupka Kristija već je reagovala srpska dijaspora u SAD i tražila od njega da se izvini jer je Marka Sokolića, gradonačelnika Forta Lija, nazvao "idiotom" i "malim Srbinom". Хмммм ,,,,,,,, мене ово "идиот и мали србин" више асоцира на премијера једне назови државе, иначе сталног лидера у региону. Кале, кале,,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online