Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.12.2013.
12:18
Jutarnji A

Neka čeka papa: Putin satima kasni

Prošle nedelje papa je ruskog predsednika vladimira Putina čekao čak 50 minuta. Nemačka kancelarka Angela Merkel čekala ga je 40 minuta, a američki državni sekretar Džon Keri na sastanak, na kom se raspravljalo o Siriji, Putina je čekao neverovatna tri sata.

Nije on kriv, morao je sve da proveri pre nego što krene: Vladimir Putin poslednji dolazi na sastanak šefova zemalja iz G20 održan u Sankt peterburgu
 

Vatikanski službenici i papini saradnici tresli su se na zimi čekajući na dolazak Vladimira Putina koji se na kraju izvinio uz obrazloženje da ga zadržali demonstranti ispred hotela.

Nedugo pre toga Putin je južnokorejsku koleginicu, Park Geun-Hije za vreme posete Seulu pustio da ga čeka pola sata. Na putu do korejske predsednice, u trenutku kada je već kasnio, zaustavio se da porazgovara s ljubiteljima borilačkih veština.

"Gospodine Putin, sledeći put dođite na vreme!", prokomentarisali su u tekstu u "Korea Tajmsu". Međutim, kolege s ruskog portala Slon.ru odgovorili su da protokoli širom sveta ne treba da se ljude, jer činjenica da je Putin kasnio samo 30 minuta upućuje na to da prema korejskoj predsednici gaji veliko poštovanje. Više niko valjda i ne očekuje da ruski predsednik dođe na vreme.

Zabeleženo je da je 2003. na prijem kod engleske kraljice Elizabete II zakasnio 14 minuta, a 2012. nemačka kancelarka Angela Merkel čekala ga je 40 minuta. Američki državni sekretar Džon Keri čekao je čak tri sata da se Putin pojavi na zakazani sastanak. Milorad Dodik bi se u njegovoj situaciji okrenuo i otišao.

Možda ćete reći da ruski predsednik ovo radi namerno svetskim liderima, u narodu postoji ružan izraz za to, ali svoj neosećaj   za vreme pokazao je i 2002. godine kada je dva sata kasnio na groblje u Baškortostanu gde su ga čekali roditelji čija su deca poginula u avionskoj nesreći.

"Kašnjenje je često posledica njegove preciznosti, pedantnosti s kojom pristupa svemu. Pre važnih sastanaka često proverava izvore informacija, udubljuje se u pitanja, i kao rezultat toga kasni", rekao je izvor blizak Putinu za Moskovski Komsomolets.

Kada je Putin 2012. kasnio da sastanak sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem na Krimu, rešio je da još malo pričeka Janukovič jer se zaustavi da popriča s prijateljem kog je slučajno sreo. Na kraju je stigao skoro četiri sata kasnije.

Ruski politički komentator Dmitri Abramov tvrdi da Putinovo kašnjenje ide iz njegove želje da "pokaže da on ima mesto cara u globalnoj politici, kao u najboljim danima ruskog carstva".

I nekadašnju suprugu Ljudmilu uvek je, dok su se zabavljali, ostavljao da ga čeka. Prisećajući se školskih dana sam Putin je jednom izjavio: "Nisam imao vremena da se obučem, u školu bih otrčao poput metka, bez kaputa". "Mala je šansa da će se ikada promeniti", komentarišu ruski blogeri, "taj će zakasniti i na vlastitu sahranu". To ćemo tek da vidimo.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 12:57
sloba je bio jos bolji,cekali su ga satima kao na primer alan zipe vise od dva sata,ili ricard holbruk!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online