Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.12.2013.
03:33
Vesti A

Franka likvidirala mafija?

Godinama posle ubistva trgovca automobila Franka Majera, verovalo se da je žrtva osvete svog bivšeg rivala u poslu. Deceniju kasnije, međutim, detektivi su znatno bliže Majerovim ubicama, a dokazi kojima raspolažu upućuju na to da je u stvari bio žrtva podzemlja.

Foto: Ilustracija

Ovaj 50-godišnjak sedeo je za radnim stolom u novootvorenoj trgovini "Quality Wholesale Cars" u sidnejskom Čester Hilu, 31. maja 2004. i razgovarao telefonom s mlađom sestrom, kada su revolveraši upali unutra. Ubice su pobegle u belom vozilu "daihatsu", koji je ranije ukraden. Odvezli su ga u dvorište nenaseljene kuće i tamo ga zapalili. Oružje kojim je počinili zločin nađeno je u spaljenom vozilu. S tog mesta,

Brižan otac i muž


Majer nije bio poznat policiji. Njegova familija ističe da je bio omiljen, brižan otac i muž i policija nije našla ništa što bi upućivalo na to da njegovo ubistvo ima išta sa njegovim privatnim životom. Po prvi put, početkom iduće godine, predmet ide pred istražnog sudiju. Policija se nada da će do hapšenja doći pre toga.

ubice su se odvezele u belom kombiju "mercedes".


Jedini Majerov zaposleni i ključni svedok ubistva, rekao je policiji da je bio u toaletu u to vreme, a kad je izašao, našao je mrtvog gazdu. Policija je pregledala sve dokaze i počela ponovo da intervjuiše svedoka. Uz to, istražni organi koji pretražuju Majerove finansije kažu da su sada uvereni da će uhvatiti odgovorne.


- Mi smo se uvek nadali da slučajevi kao što je ovaj mogu da budu rešeni, i tako im i pristupamo. Verujemo da u ovom slučaju ima nekih novih dobrih informacija i da ćemo biti u stanju da podignemo krivične prijave - rekao je "Sidnej morning heraldu" detektiv Dejvid Lejdlou.


Odmah posle zločina, detektivi su posebno ispitivali pravni sukob između Majera i drugog dilera automobila Boba Ljubića. Ovaj drugi je posedovao dve trgovine luksuznim automobilima i bivši je Majerov šef. Kada su se razišli, Majer je pokrenuo neuspešnu parnicu protiv Ljubića u vezi sa navodnim zajmovima i neisplaćenim zaradama. Međutim, manje od godinu dana posle Majerove smrti, ubijen je i Ljubić, koji je tada imao 44 godine. Njegovo telo nađeno je u moru kod Kurnela u Sidneju.


- Ti momci bili su u svoje vreme u sukobu, ali nema ništa što upućuje da je reč o nekoj vrsti osvete. Ljubić je likvidiran zbog načina života i poslovnih poteza - ističe detektiv.

Ljubić više nije sumnjiv


Iako je Ljubić u početku bio osumnjičen za Majerovo ubistvo, više nije, ističe detektiv Lejdlou. Činjenica da su dvojica trgovaca automobilima, koji su ranije bili blisko povezani, nađeni mrtvi u periodu od 12 meseci, sada je tek šokantna slučajnost.


Umesto tog motiva, dokazi upućuju na to da je Majer bio žrtva ubistva naručenog u sidnejskom podzemlju.


- Ne sumnjamo da je u ovo uključen organizovani kriminal. Da li je reč o finansijama ili je "tipovan", reč je o organizovanom kriminalu - kaže Lejdlou.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online