Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 23.11.2013.
00:23
rts.rs A

Titovi agenti dokazali da je zvanična verzija Kenedijevog ubistva laž?

Titov dugogodišnji prevodilac Ivan Ivanji izjavio je da su godinu dana posle atentata na Džona F. Kenedija Titovi agenti izneli teoriju koja pobija zvaničnu verziju ubistva nekadašnjeg američkog predsednika, navodi RTS.

Naime, agenti su napravili rekonstrukciju događaja, pa su pokušali da sa iste visine pogode sličnu metu i shvatili su da je to nemoguće.

Džon Kenedi ubijen je dok je otpozdravljao okupljenima u Dalasu


''Kada smo sedeli u istočnom Berlinu, ljudi iz Titove bezbednosti su mi ispričali da su posle atentata na Kenedija napravili probu kako bi ispitali da li su dva metka mogla da pogode Džona Kenedija, a jedan guvernera Teksasa Džona Konelija. Tako kaže zvanična verzija'', kaže Ivanji, i dodaje da je konstantovano da bi jedan metak možda moga slučajno da pogodi, ali da se takva slučajnost desi sa sva tri metka, o tome nema ni govora.

On dovodi u pitanje njihovu inicijativu da prave rekonstrukciju atentata i misli da je razlog tome ili taj što takve službe bezbednosti moraju da ispitaju ovakav događaj, ili se jednostavno radi o radoznalosti i ispitivanju da li su Amerikanci pogrešili u istrazi.


Josip Broz Tito je zajedno sa svojom suprugom Jovankom Broz boravio u Beloj kući samo četiri nedelje pre ubistva u Dalasu. Razne hronike su pisale o tome da je Titu odgovarala Kenedijeva politika i da je razvio poseban afinitet prema njemu.

Ovo je bio i period kada se Jugoslavija približavala Sjedinjenim Američkim Državama.

Minut ćutanja u znak sećanja

U Dalasu je minutom ćutanja odata pošta 35. predsedniku SAD Džonu Kenediju, koji je ubijen na današnji dan pre 50 godina.

Minut ćutanja održan je u 12.30 po lokalnom vremenu (19.30 po centralnoevropskom) na Plazi Dili ((Dealey Plaza), u vreme kada je pre
pola veka Kenedi ubijen.

Osim toga, u znak sećanja na Kenedija oglasila su se crkvena zvona u Dalasu, a na svim zvaničnim zgradama u SAD zastave su bile na polja koplja.

Kenedi, najmlađi predsednik u istoriji SAD, ubijen je u Dalasu 22. novembra 1963. godine, a prema rezultatima zvanične istrage, ubio ga je 24-godišnji Li Harvi Osvald. Njega je dva dana posle ubistva Kenedija ubio vlasnik noćnog kluba u Dalasu Džek Rubi, čime su okolnosti i motivi atentata ostali prekriveni tajnom.

Subota 23.11.2013. 09:13
Доласком Кенедија за председника УСА, почиње продор римокатолик ау администрацију.Тако се и Тито с њиме повезао јер су председници Труман и Ајзенхауер били наклоњени срспкој емиграцији у УСА и признали су покрадене изборе у Југославији 1946.само уз наваљивање Британаца.Пошто су имали истог шефа у Ватикану лако су се договорили и УДБ-а почиње свестрану сарадњу са ФБИ,Крећу убуства водећих припадника српске емиграције, свађе и раздори.Зато је и Тито морао да се укљичи у безбедност свог рпијатеља, па је и знао за детаље.
Subota 23.11.2013. 13:18
Prateći ovih dana programe na kablovskoj koja je bila prebukirana emisijama o smrti Kenedija, da se zaključiti da zvanični izveštaji krive Osvalda za ubistvo, iako pojedinosti nikad neće biti poznate jer je Osvalda "roknuo" vrlo patriotski nastrojen teksašanin iz lokalne radnje, a nezvanična novinarsksa istraga kreće se u pravcu specijalnog agenta Dzordz Hikija koji je bio u pratnji Kenedija, i koji je u onoj frci slučajno ispalio jedan hitac, koji je možda i dokrajčio Kenedija! Dokumentarci su zanatski urađeni za 10-ku s obiljem pojedinosti i zavereničkih pikanterija, ali marim ja za Kenedija, bahato slatkorečivo govno ko i svaki drugi američki predsednik!
Nedelja 24.11.2013. 22:10
Pa normalno da sumnja ... i zvanična verzija je ludost,SMEŠNO...evo iz kog razloga....ko može sa snajperom repetirkom da ispali tri hica u roku od 5 sekundi i 4 desetinke i ima sva tri pogotka ja ga poljubim ....ma neću da kažem gde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online