Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 28.10.2013.
14:41
Srna A

Uragan udario na zapad Evrope: Smrt, poplave i haos

Četiri osobe su poginule u nevremenu izazvanom velikom olujom i vetrovima snage uragana koja je zahvatila južni deo Velike Britanije, Holandiju i delove Francuske.

Talasi odneli tinejdžera koji je surfovao kod Njuhejvena
 

Meteorolozi navode da je Britaniju zahvatila jedna od najgorih oluja u prethodnih nekoliko godina. Na ostrvu Vajt na jugu Enleske zabeleženi su vetrovi brzine 160 kilometara na čas, dok je na kopnu vetar duvao brzinom od 125 kilometara na čas.

Niže oblasti su poplavljene, a u mnogim delovima zahvaćenim nevremenom saobraćaj je u haosu. Oko 270.000 domaćinstava je ostalo bez struje, dok su na jugu Britanije izdata upozorenja zbog mogućih poplava. Zvaničnici navode da su vetrovi oborili više stotina stabala.

Na londonskom aerodromu Hitrou, najprometnijem u Evropi, otkazano je najmanje 130 letova, a u prekidu su i linije brzog voza između centra Londona i aerodroma Getvik i Stansted, dok je zbog velikih talasa zatvorena i velika luka u Doveru zbog čega ne idu ni trajekti do Francuske. Takođe su otkazane i neke regionalne železničke linije, a neki putevi su zatvoreni zbog oborenih stabala.

Stabla pala na ljude i usmrtila ih
 

Više hiljada domanćistava na severozapadu Francuske je ostalo bez struje, dok je u Holandiji nekoliko železničkih linija prekinuto, a ometen je i aviosaobraćaj.

Britanska polcija je saopštila da je u Kentu 17-godišnja devojka umrla pošto je drvo palo na kampersku kuću u kojoj je spavala. U Hertfordširu je jedan 50-godišnjak umro kada je drvo palo na njegov automobil. Jedan mladić se udavio kod mesta Njuhejven juče kada ga je u početku oluje voda odnela dok je surfovao.

Amsterdamska polcija je saopštila da je jedna žena poginula kada je drvo palo na nju. Policija je preporučila građanima da ostanu u kućama, dok su holandske vlasti upozorile da se ne koriste bicikli zbog opasnosti od jakih vetrova.

Zbog oluje koja je na društvenim mrežama nazvana "stormageddon", švedski meteorološki institut je upozorio da bi oluja "klase 3" mogla predstavljati "veliku opasnost za javnost" na zapadu i jugu te zemlje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.10.2013. 14:52
Božija kazna je neumoljiva....Evropo !!!
Ponedeljak 28.10.2013. 15:47
i ovo je pravljenje slona od misa meteorolozi opominju vec danima da ce danas biti oluja ali samo po nekim mestima i tako je bilo i vec proslo ko se za vreme oluje nalazio napolju sam je kriv, mat. stete ce osiguranja placati stvarno nepotrebno preterivanje ovog printa zar nema vaznijih i informativno korisnijih objava? terate lakomislene ljude u jos vecu mrznju i stetnoradost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online