Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.10.2013.
15:03
N. Popović - Vesti A

DNK otkrio kasape Srba

Rekonstrukcija zločina koji se u noći između 29. i 30. decembra prošle godine dogodio u frankfurtskom hotelu Luksor, kada su noževima izmasakrirani Marko Jakšić (20), iz Zemuna, i njegov drug Bojan Ristić (37), iz Bora, u udarnom terminu prikazan je u TV emisiji " XY" - Nerešeni slučajevi (Aktenzeiaen "XDž" ungeloest), koja se već godinama emituje na Drugom programu nemačke državne televizije (ZDF). Emisiju je pratilo sedam miliona gledalaca.

Kamere uhvatile ubice
 

U minhenskom studiju pojavio se i komesar Frank Herman, zadužen u kriminalističkoj policiji u Frankfurtu za ovaj slučaj, a prikazani su detalji zločina. Gledaoci su videli i snimke sigurnosnih kamera kao i sliku osumnjičenog Crnogorca Aleksandra - Lakija Kneževića (26), za kojim je poternica već dugo na snazi, kao i drugog osumnjičenog za kojeg se zna samo nadimak - Crni!

Nagrada 5.000 evra

Gledaocima je predočen broj telefona ( ++49 (0)69 755 51155, na koji svoja eventualna saznanja o zločinu mogu anonimno da upute na srpskom jeziku. Raspisana nagrada za to iznosi 5.000 evra.

U rekonstrukciju zločina uključeni su glumci. Saznalo se da je Ristića u Ofenbahu dočekao kik-bokser Jakšić i odveo u stan penzionera Nedeljka Smiljanića, gde su kao podstanari delili krevet i tu proveli nekoliko sedmica pre nego što su se u žurbi, zbog prijave komšija da tu stanuju ilegalci, preselili u hotel Luksor.


Marko Jakšić je u Ofenbahu i Frankfurtu na veliko rasturao heroin sa nekoliko dilera, a u biznis je uključio i Ristića koji nije mogao da se snađe u toj situaciji i prikazan je kao žrtva već registrovanog kriminalca Jakšića.
 

Traži pravdu za žrtvu: Komesar Frank Herman
 

Komesar Frank Herman je izneo i nekoliko novih detalja. Ustanovljeno je, naime, da su Ristić i Jakšić u Luksoru stalno menjali sobe, jer je Jakšić strahovao od nekoga. Ipak, ubice su ih pronašle i noževima iskasapili po stomaku i leđima. Prema rekonstrukciji, kada su ubice pokucale na vrata sobe Ristić se mejlom dopisivao sa devojkom, koja je trebalo narednog dana da avionom doputuje u Frankfurt na Majni.
 

Trbuhom za kruhom

U početku emisije glumac je oživeo Ristića i teške životne prilike koje su ga naterale da u Beogradu zatvori piceriju i uputi se u Nemačku da bi zaradio. U suzama su ga ispratili ćerka iz prvog braka i njegova nova devojka, koja je kasnije trebalo da mu se poridruži u Frankfurtu.

Bojan je preminuo već u sobi na četvrtom spratu hotela, dok je Jakšić uspeo da se dovuče do hotelskog lobija odakle je odvezen u bolnicu, ali zbog ogromnog gubitka krvi nije imao šansu da preživi.


Komesar Frank Herman je izjavio da policija poseduje DNK - obojice osumnjičenih za ovaj zločin, ali Crni nije zabeležen u banci podataka. Po njegovim rečima, taj čovek star između 30 i 35 godina prilikom zločina zadobio je tešku povredu ruke, i te posekotine su morale da budu sanirane. On je jako krvario, a policija je krvavi trag koji je ostavio za sobom pratila nekoliko ulica, gde je iznenada prestao pa se pretpostavlja da su tu ušli u automobil.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 17:07
Gledala sam ovu emisliju, ovaj uzasan dogadjaj je bio prvi na redu...prikazali su jednu otuznu sliku zivota u Beogradu i sliku cerke zrtve koja je bila u iscepanoj obuci...napravili kratak film o svim razlozima koji navode ljude da napuste zemlju i krenu u potragu za boljim zivotom...na zalost ovaj put je bio pogresan i tragican...ako bi me neko za savet pitao rekla bih...ili koristi legalni nacin da dodjes u inostranstvo ili nelegalni je velika avantura koja moze da se zavrsi i ovako...velike zarade nigde nema preko noci a kriminala ima svuda...pored ovog priloga bilo je jos neresenih slucajeva da se coveku kosa digne na glavi od izopacenih ljudi koji ubijaju a i dalje setaju slobodno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online