Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 03.10.2013.
15:06
tportal, Vestionline A

"Imam tri diplome a čistim gov*a u Londonu"

Španac Bendžamin Sera Boš (25) je postao ikona "izgubljene generacije". To mu, kako kaže, nije bila namera kada je na Fejsbuku i Tviteru rekao da ima dve diplome i magisterijum i da, umesto da radi u novinarstvu ili odnosima s javnošću u Španiji, on u Londonu čisti toalete!

Odkad se "požalio", Bendžamin je skupio na hiljade sledbenika na Fejsbuku i Tviteru.

Ovo je Bendžamin, koji ima dve diplome i magisterijum, a čisti toalete
 

Na Fejsu je napisao da je diplomirao s visokim prosekom na oba fakulteta koja je završio, a sada čisti gov*a u stranoj zemlji.

- Mislio sam da zaslužujem bolje, ali sam se očito prevario, zaključio je.

Putem Tviteru je poručio da radi u poznatom lancu kafića u Londonu.

- Posle pet meseci rada, danas sam prvi put sve jasno vidio. Čistim toalete. Pomislih, "bio sam odličan student dva fakulteta, a sada čistim tuđa gov*a u zemlji koja nije moja. Au, da, još i kuvam kafe, čistim stolove i perem šoljice".

Njegovi postovi su "lajkovani" i "šerovani" hiljadu puta. U kasnijim objavama je rekao da nije očekivao da će se to dogoditi i da su javne poruke bile namenjene prijateljima i porodici.

Bendžamin, koji je rodom iz Valensije, naglašava da se ne stidi svog sadašnjeg posla iako je diplomirao novinarstvo i marketing, kao i odnose s javnošću na prestižnom privatnom univerzitetu Kardenal Herera. Pored toga, ima magisterijum iz administracijskog menadžmenta.

- Ne stidim se onoga što radim. Čišćenje je častan posao. Ono što me pogađa jeste to što moram ovo da radim zato što mi niko u Španiji nije pružio priliku. I da ne bi bilo nesporazuma, mladi nisu došli ovde da uče jezik, imaju avanturu i steknu nova iskustva. Mi smo pravi migranti. Mislio sam da zaslužujem bolje posle toliko mučenja s ispitima i učenjem. Očigledno grešim, napisao je Bendžamin.

U Španiji je stopa nezaposlenosti među mlađima od 25 godina porasla na rekordnih 56 posto u avgustu, a broj Španaca koji traže posao izvan zemlje se više nego udvostručio od početka ekonomske svetske krize od pre pet godina. Prema službenim podacima, blizu 60.000 Španaca otišlo je iz zemlje prošle godine.

- Ponekad mi dođe da natrljam diplomu posred lica onih koji gledaju na mene s nepoštovanjem. Izgleda kao da sve moje diplome vrede koliko i gov*a koja čistim u WC-ima, dodaje Bendžamin.

Četvrtak 03.10.2013. 15:57
Mozda mu je ovo srednje ime bilo presudno. Bar tako kod nas zovemo zene koje rade na pomenutim radnim zadacima. Nego, salu na stranu, ovaj momak izgleda da zaista ima solidno obrazovanje. Medjutim, morao je da prodje i praksu, pa tek tada da shvati u kakvom sistemu zivi i sta je, zapravo, ta Evropska Unija!
Četvrtak 03.10.2013. 15:46
Taj ti je poso sigurniji od diplome.kad si vec na takvom poslu onda diplomu i obrisi zadnjicu tako i drugi rade.bolje vrabca u ruci nego goluba na grani a ti kako hoces.
Četvrtak 03.10.2013. 22:01
"administracijski menadžment" ?? ?? ?? I ovaj je nešto očekivao od života ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online