Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 19.09.2013.
10:51
Beta A

Mekejn: Rusi zaslužuju bolje od Putina

Američki republikanski senator Džon Mekejn optužio je danas, u autorskom članku u moskovskoj Pravdi, predsednika Rusije Vladimira Putina za korupciju, represiju i samovlašće.

Putin je tiranin i ne treba Rusima: Džon Mekejn
 

Njegov članak je odgovor na sličan članak ruskog lidera koji je prošle sedmice objavljen u Njujork tajmsu. U članku pod naslovom "Rusi zaslužuju bolje od Putina", Mekejn upire prstom u Putina i njegove saradnike zbog progona disidenata, a naročito zbog smrti ruskog advokata Sergeja Magnickog koji je umro u zatvoru.

Savet za ljudska prava predsednika Rusije je 2011. godine ustanovio da je Magnicki - kojeg su domaći zvaničnici optužili za saradnju sa organizovanim kriminalnom - bio tučen i da mu je uskraćena lekarska pomoć. Mekejn je takođe kritikovao Putina zbog podrške predsedniku Sirije Bašaru al Asadu u građanskom ratu u toj zemlji u kojem je u dve i po godine ubijeno više od 100.000 ljudi. Američki senator za sebe tvrdi da nije antiruski orijentisan i da je zapravo "više proruski nego režim koji pogrešno vodi" narod Rusije.

"Predsednik Putin ne veruje u vas", poručio je Mekejn Rusima. "On ne veruje da se ljudska priroda u slobodi može izdignuti iznad njenih slabosti i graditi pravedna, mirna, prosperitetna društva. Ili, u najmanju ruku, ne veruje da su Rusi to u stanju. On vlada koristeći te slabosti - korupcijom, represijom i nasiljem. On vlada za sebe, ne za vas", napisao je Mekejn.

Senator je svoj članak prosledio Pravdi, gde mu je rečeno da će biti objavljen danas.

Agencija Asošiejted pres je pribavila kopiju Mekejnovog članka. Mekejn je napao Putina i njegove saradnike zbog zakona u kojima se kodifikuje uskogrudost, a naročito u vezi sa seksualnom orijentacijom. Što se Sirije tiče, napisao je Mekejn, Putin je stao na stranu "tiranina".

"On (Putin) ne osnažuje globalnu reputaciju Rusije. On je uništava. On ju je učinio prijateljem tiranina i neprijateljem ugnjetavanih, zemljom kojoj ne veruju zemlje koje žele da izgrade bezbedniji, mirniji i prosperitetniji svet", napisao je Mekejn.

Američki senator se takođe osvrnuo na zatvaranje članica ruskog pank rok benda "Pusi rajot". One su osuđene za "huligansko ponašanje" pošto su u glavnoj moskovskoj pravoslavnoj crkvi izvele performans protiv Vladimira Putina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 11:16
Ovaj fasista je zaboravio da kaze koliko miliona ljudi je ubila SAD armija u preko 20 zemalja sveta zbog izmisljene demokratije a ustvari zbog pljacke imovine i prirodnih resursa. Zatvorio Putin pankerke pa zar to nije ucinio zakon zar bi dobile pohvalu da su bile u crkvi Sv Petra u Rimu (onda niko nikad nebi vise nista o njima cuo nit bi postojale) Mnogo se zabrinuo amerikanac za prava rusa a ne brine se za prava onih koje oni rafalima ubijaju po zemljama gde INTERVENISU DEMOKRATSKI Dzaba ovaj clanak rusima nisu oni toliko glupi da nasedaju na ovakve trikove.
Četvrtak 19.09.2013. 12:11
Американци су добили оно што су заслужили или их тек "следује"?!
Četvrtak 19.09.2013. 11:27
Koliki je tiraz Pravde, i nije li to list komunista? Pa nece valjda Mekkejn komunjare nazad u Rusiju, nije li to cudno. Od tolikih boraca za demonokratiju i antikomunista, covek poziva ponovo komuniste, jer mu se liberalna komponenta raspala. Mozda ??? Mekkejna i finansiraju oni koji su i doveli komunjare u Rusiju, ili naciste u Nemacku.Je...e ih danasnja demokratska transparentnost, bolje im leze zakulisne igre. Problem Amera je da im igru vode Vatikanci i Englezi, tako da ono pametno, kao i u doba Washingtona, mozes da cujes jedino alternativno. Zivi bili, Amer ce Amera da hapsi kad dodje vreme.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online