Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 04.09.2013.
19:39
Beta A

SAD i Rusija, zahlađenje u odnosima

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da su SAD i Rusija "udarili u zid" u razvoju međusobnih odnosa, ali da će dve zemlje nastaviti da sarađuju uprkos problemima.

Obama: SAD i Rusija udarili u zid u međusobnim odnosima
 

Obama je u Stokholmu rekao da "nije otpisao ideju da SAD i Rusija nastave da sarađuju na zajedničkim interesima" iako postoje duboke razlike po nekim pitanjima.

Obama i ruski predsenik Vladimir Putin učestvovaće u četvrtak i petak na samitu G20 u Sankt Peterburgu, a američki predsednik je ranije otkazao bilateralni susret s Putinom u okviru tog skupa navodeći više problema u međusobnim odnosima dve zemlje.

"Nema sumnje da smo, kao što sam naznačio ranije, na neki način udarili u zid u smislu dodatnog napretka", rekao je Obama.

Ruski predsednik sinoć je u intervjuu takođe rekao da zajednički interesi dve zemlje "čine dobru osnovu za nalaženje zajedničkog rešenja za naše probleme".

"Predsednika Obamu nije izabrao američki narod zato da bude ljubazan prema Rusiji. I vašeg poniznog slugu nije izabrao ruski narod da bude ljubazan prema nekom. Mi radimo, raspravljlamo oko nekih pitanja. I mi smo ljudi. Nekad se jedan od nas razljuti", rekao je Putin.

Odnose SAD i Rusije opterćuju različiti stavovi prema Siriji, azil koji je biši saradnik američkih obveštajnih službi Edvard Snouden dobio u Rusiji, kao i kritike koje Vašington upućuje Moskvi zbog ljudskih prava.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.09.2013. 20:12
Problem potice jos iz vremena SSSR i Ruske vojne doktrine koja nasuprot Americkoj nija nikada imala za cilj invaziju niti u sustini neki drugi cilj osim sticenja svoje teritorije. Upravo zbog toga Rusi su imali prevlast u nuklearnim podmornicama jer im je jedini cilj bio da pretvore Ameriku u pepeo u slucaju rata. S druge strane Ameri su stvorili mocnu invazionu armiju sa nosacima aviona kao pokretnim mocnim bazama koja u ovakvim konvecionalnim sukobima dolazi do izrazaja u svojoj dominantnosti. Bojim se da Rusiji treba jos podosta vremena da se moze nositi sa kaubojima globalno.
Sreda 04.09.2013. 21:11
Obama i Putin su samo obicni poslusnici hazarskog lobija ! Sve ostalo je predstava za siroke, nepismene, narodne mase... Ko jos veruje da putin samara hazarske milijardere koji upravljaju ekonomijom Rusije taj se samo obrazovao uz mtv ili pink.. Rusijom od 1917 vladaju nerusi !!!!!!!!!!!!!
Sreda 04.09.2013. 21:38
Kad nije doslo do nuklearnog rata u Zalivu Svinja nece nikad ni doci sigurno. Jedino ako neka lokalna zemlja poput Irana uspije da razvije atomski program pa dodje do djelimicnog nuklearnog napada od strane Izraela. Sto se tice Amerike i Rusije oni nikad nece jedni drugi napasti vec ce lomiti koplja preko tudjih ledja kao i do sada. Samo da ovi Rusi hoce ojacati pa nek lome bolje i to nego da kauboji rade kako im se cefne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online