Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.08.2013.
03:34
telegraf.rs A

Turisti oprez: Kradu u Grčkoj pomoću omamljivača

Napomena za sve one koji planiraju da ovo leto provedu u Grčkoj - čuvajte se pljačkaša, koji su počeli da koriste gas za omamljivanje!

Tako je Dejan Jovanović, koji se upravo vratio sa Zakintosa, opljačkan tokom noći, a lopovi su, prema rečima grčkih policajaca, koristili upravo gas za omamljivanje.

Trenutak nepažnje može da vas mnogo košta!
 

- Krađa je bila kao na filmu. Na letovanje smo krenuli s prijateljima, nas šestoro, i uzeli smo jednu od kuća na ovom ostrvu u potpuno mirnom kraju Laganasa. Bili smo u provodu i oko dva sata iza ponoći smo se vratili i legli. Kuća ima tri sobe koje su odvojene u dva nivoa prostranim hodnikom. Kada smo se ujutru probudili, cela kuća, sve tri sobe su bile ispreturane, sve stvari pobacane po podu, a novac i sitne dragocenosti pokradene. Jedino što nam je ostavljeno bili su pasoši, kaže Dejan i ističe da su svi u kući imali jaku glavobolju i vrtoglavicu.

Policija je uskoro došla i konstatovala da je u poslednje vreme sve veći broj razbojništava na ovakav način.

- Policajac nam je objasnio da smo napravili veliku grešku što smo ostavili prozor otvoren na spavanju. Kroz njega je u sobu uprskan gas za omamljivanje, koji je omogućio da se lopovi slobodno šetaju kroz stan i pokupe dragocenosti, navodi Dejan.

Slično je prošla i Maja Veljković, koja je letovala u Pefkohoriju. I njoj su u stan, dok je spavala, upali lopovi i odneli novčanik i mobilni telefon.

- Ne mogu da trpim uključenu klimu i noću, pa sam ostavila otvoren prozor jer je bilo prijatno. Lopovi su to iskoristili i odneli su mi novčanik i novi telefon. Naravno, broj je bio nedostupan kada sam pozvala, a iz policije su mi rekli da budem srećna jer su mi ostavili pasoš, pa neću imati dodatne neprijatnosti. Ništa nisam osetila, iako su mi rekli da sam verovatno omamljena tim gasom. Ujutro mi se samo vrtelo u glavi, to je sve. Sada, kada je sve prošlo, mogu da kažem da sam srećna što se na ovome i završilo, kaže ona.

Slične vesti o pljačkama koje se vrše pomoću njega stižu iz Španije, Bugarske, Mađarske i sa Sardinije.

Italijanski mediji izveštavaju da bande na Sardiniji napadaju kamper-vozila u tamošnjim letovalištima. Prvo uprskaju sprej kroz ventilaciju, a zatim upadaju i uzimaju od turista sve što im dođe pod ruku.

U Španiji, početkom ovog meseca, u najmanje šest kuća na imanju letovališta Kosta del Sol provalili su lopovi koji su koristili sprej za uspavljivanje. Jedan od stanara je rekao da su se žrtve budile s “vrtoglavicom, glavoboljom, povraćanjem i peckanjem u grlu”.

U Mađarskoj i Bugarskoj lopovi ne koriste sprej u letovalištima, već u vozovima.

- Lopovi sačekaju noć, zatim ubacuju sprej kroz prostor na vratima za ventilaciju, a nakon toga ulaze i kradu vrednosti od omamljenih putnika. Uzimaju novac, kartice i nakit, dok pasoše najčešće bacaju u toalet voza, priča jedna od žrtava krađe u Mađarskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online