Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.08.2013.
08:17
klix.ba A

I Amerikanci pokreću trke sa bikovima

Organizatori događaja "The Great Bull Run" planiraju da puste bikove u ograđenim stazama u nekoliko američkih gradova, kako bi adrenalinnski zavisnici mogli da okuse uzbuđenja godišnje trke sa bikovima iz španskog grada Pamplone.

Po onoj narodnoj "Videla žaba da se konj potkiva pa hoće i ona" tako i Amerikanci hoće da se ugledaju na Špance i da organizuju trke sa bikovima
 

Trke bi trebalo da počnu 24. augusta u Ričmondu u Virdžiniji. Naredni događaj planiran je 19. oktobra u Atlanti, a kasnije i u Teksasu, Floridi, Kaliforniji, Minesoti, Ilinoisu i Pensilvaniji.

Pročitajte još:

* Dečak (16) proboden na smrt u trci sa bikovima

Trke sa bikovima, u kojima učesnici trče ispred bikova ka areni, uobičajene su za Španiju i povlače brojne kontroverze, budući da učesnici često budu povređeni, a neki su i smrtno stradali. S druge strane, tu je i problem tretiranja bikova koji se koriste za trke i njihov tragičan kraj u areni.

Već se više od pet hiljada ljudi prijavilo za trku u Ričmondu, a broj svakodnevno raste, navodi Rob Dikens, suosnivač i glavni operativni direktor utrke. Svaka trka trajaće jedan dan, za razliku od festivala u Pamploni, gde se trke održavaju svakog jutra tokom sedam dana.

Na festivalu San Fermin u Pamploni svake godine bude povređeno na desetine osoba, uglavnom usled saplitanja i padanja. Bikovi su, od početka vođenja evidencije 1924. godine, ubili 15 osoba. Prošlog meseca su bikovi rogovima povredili Amerikanca i Australijanku.

Organizatori američkih trka planiraju da uključ nekoliko sigurnosnih dodataka, kako bi trke učinili drugačijim od španskih. Za razliku od trka u uskim i kamenim španskim ulicama, američke trke će se odvijati u ograđenim stazama sa uvalama i skloništima, kako bi učesnici mogli na vreme da se sklone. Svi bikovi koji učestvuju u trci moraće da budu potpuno zdravi, a organizatori neće koristiti španske borbene bikove, već mnogo mirnije rase.

Bikovi će biti puštani u grupama od šest životinja, što će ljudima i životinjama pružiti bolju priliku da sigurno završe trku. Pored trka tu će biti i druge aktivnosti poput gađanja paradajzom i sl.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.08.2013. 20:29
Naravno tu je i profit od prodaje kuvanog kukuruza,semenki,suncokreta i ostalih grickalica.Učesnici će moći i da se slikaju sa bikovima uz pristojnu cenu.Ima najave učešća i braće iz Banjaluke i Leskovca.Domaći roštilj bi mogao ugroziti lokalni Mekdonalds ali će našim privrednicima doneti povelik profit.Biće posla i za trubače i ostale muzičare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online