Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.07.2013.
01:11
AAP A

Danu iz straha pretvorila u buktinju?

Natali Dimitrovska, optužena da je iz ljubomore nanela teške povrede Dani Vulin (27), kazala je u Okružnom sudu u Pertu u ponedeljak da joj nije bila namera da povredi svoju žrtvu.

Dana je zapaljena kada je Dimitrovska na nju bacila flašu špiritusa i sada ima ožiljke od opekotina na 60 odsto površine tela, što će zahtevati tretman do kraja života.

Crtež Dimitrovske u sudnici


Prvi put od napada u februaru 2012, Dimitrovska je iznela svoju verziju događaja koji su doveli do toga da se Vulinova pretvori u, kako je rekla, "živu buktinju". Dimitrovska je potvrdila da je te noći kad je Vulinova zapaljena, bacila na nju flašu špiritusa. Vulinova je držala u ruci zapaljen gorionik za pušenje metilamfetamina.
Ali, rekla je Dimitrovska, to je bila "instinktivna" reakcija jer joj je Vulinova pretila sprejem od bibera.


- Nisam znala šta je to. Nisam imala nameru da je povredim. Uzela sam prvu stvar

Tužilac: Krila broj od žrtve

 

Optužena je poricala da je Vulinovu napadala u seriji telefonskih poziva uoči napada, rekavši da su se sprijateljile dok su zajedno pušile metilamfetamin.


Međutim, tužilac Linda Petruša javno je upitala: "Ukoliko pozivi nisu bili preteći zašto je Dimitrovska koristila prefiks 1831 kada je telefonirala, kako bi sakrila broj." Ona je optuženoj sugerisala da je bila besna zbog pretpostavljene nevere Dane Vulin s njenim mužem.

koja mi je došla pod ruku i bacila na Danu. Ona se zapalila istog trenutka - rekla je Dimitrovska.


Objašnjavajući zašto je pobegla dok je Vulinova gorela u kuhinji, Dimitrovska je jedino mogla da kaže: "Uplašila sam se. Bila sam u panici."


Optužena je ispričala pred sudom kako je na Novu godinu prekinula vezu sa mužem Edinom Handanovićem, ali da su pokušavali da se izmire. Međutim, rekla je, bila je ubeđenja da je to otežano zbog njegove veze sa Danom Vulin.


Pošto su se ona i njen muž potukli 28. januara, ispričala je Dimitrovska, posetili su je članovi bajkerske bande koji su pretili njoj i njenoj kćerkici. Kazala je da se bojala za svoj život, očajnički pokušavala da pronađe muža i verovala da boravi kod Vulinove.


Sudu je ranije kazano da je Dimitrovska pre navedenog napada Vulinovoj rekla da će "uništiti njeno lepo lice" i da je upala u stan žrtve tražeći da zna zašto se njen muž krije.


Tužba navodi da je Dimitrovska svesno skinula poklopac flaše sa špiritusom i isprskala žrtvu, a zatim pobegla smejući se.


Posle incidenta je promenila boju kose i kupila kartu u jednom smeru do Makedonije, a uhapšena je na aerodromu, neposredno pre poletanja aviona.
- Bojala sam se posledica - rekla je Dimitrovska.


Suđenje se nastavlja.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.07.2013. 10:23
A balija Edin i dalje trguje na veliko i zabole ga ćoše za ove dve narkomanke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online