Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 24.05.2013.
06:43
Telegraf, B92 A

Kenedi bio tajni obožavalac Hitlera i nacista!

Nova knjiga objavljena u Nemačkoj otkriva kako je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džon Kenedi bio tajni obožavalac nacista

Šta su zla fašizma u poređenju sa komunizmom: Džon Kenedi
 

Nova knjiga objavljena u Nemačkoj otkriva kako je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džon Kenedi bio tajni obožavalac nacista. Beleške sa putovanja i pisma sa Kenedijevih putovanja kroz Nemačku pre Drugog svetskog rata, dok je Adolf Hitler bio na vlasti, otkrivaju njegove simpatije prema pokretu koji će ubrzo ceo svet gurnuti u najveći rat u ljudskoj istoriji.

"Fašizam? Šta su zla fašizma u poređenju sa komunizmom?”, napisao je budući predsednik Sjedinjenih Američkih Država u svojim beleškama.

U avgustu 1937. godine, dve godine pre početka rata koji će uzeti živote više od 50 miliona ljudi, Kenedi je zapisao: "Nemci su zaista previše dobri – zato su se ljudi skupili kako bi se zaštitili”, dok je nakon nešto kasnije otkrio još jedno opažanje – "Nordijske rase su izgleda zaista superiornije u poređenju sa ostalima“.

Nakon posete Hitlerovom letnjikovcu u Bavariji Kenedi je izjavio: "Svako ko je posetio ovo mesto lako može da zamisli kako će Hitler izroniti iz mržnje koja ga okružuje u jednu od najvažnijih osoba koja je ikada živela".

Ovo otkriće nije moglo da dođe u gore vreme za Belu kuću i predsednika Obamu koji bi uskoro trebalo da poseti Berlin.

POVEZANE VESTI

Petak 24.05.2013. 13:19
Dragi srpski novinari, umesto sto prepisujete anglo-saksonske komentare ne bi bilo lose da malo koristite i svoju tastaturu. Ako su u Dr.sv.rat 'gurnuli' svet fasisti, ko ga je gurnuo u Prvi? Dobri Englezi i Francuzi vec kolonijalizovase svih pet kontinenata pre toga i to ne bas u miru pa jos i ne htedose to da dele - u miru. Dr.sv.rat je poceo nemackim napadom na Poljsku jer po njemu Engleska i Francuska objavljuju rat Nemackoj koja prelazi u kontranapad pre nego joj ovi dodju na granicu. A Hitleru se pre rata divio ceo svet od SSSR-a, njegovog saveznika, do Engleske koja je imala velike planove sa njim. Nije tajna da je Amerika snabdevala Hitlera logistikom do 41' a neke firme i posle
Petak 24.05.2013. 10:59
Henri Ford je otvoreno podrzavao Hitlera, donirao ga ogromnim kolicinama novca pa cak i drzao njegovu sliku na radnom stolu. Nacisticki pokret jje pre rata bio vrlo popularan u Americi i Engleskoj
Petak 24.05.2013. 14:35
Лепо су сарађивали пре рата, за време рата а најлепше после рата.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online