Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.11.2013.
20:28
dailymail.co.uk, telegraf.rs A

Kenediju i Merlinki nemački doktor ubrizgavao superdrogu

Džon Kenedi i Merilin Monro bili su navučeni na superdrogu koju im je davao doktor Maks Džejkobson, lekar poreklom iz Berlina, koji je bio poznat i pod nadimcima Doktor Filgud, Doktor Igla i Čudesni Maks.

Džon Kenedi (drugi zdesna) bio navučen na supedrogu
 

Nemac im je ubrizgavao injekcije na bazi amfetamina pomešanih sa krvlju koza i ovaca, nakon kojih su oni bili hiperaktivni, imali su razne psihotične reakcije i napade paranoje, otkrivaju autori knjige “Dr Filgud” Ričard Lercman i Vilijam Birns.

Navodno, 35. američki predsednik je nakon ubrizgavanje jedne injekcije imao “napad” da se skinuo go. Inače, Kenedi je bio poznat po brojnim fizičkim problemima, a jedan od njih je i bol u leđima i zbog toga se navukao na superdrogu.

Merilin Monro

Autori knjige smatraju da je Džejkobsonov tretman imao veliki uticaj na Kenedijeve odluke tokom mandata. Navodno, Kenedi je čak dobio jednu dozu direktno u grkljan uoči televizijskog duela sa Ričardom Niksonom.

Još jedan od interesantnih detalja u knjizi jeste da je Merilin Monro bila klijent Čudesnog Maksa. Navodno, kada je seks-bomba Kenediju otpevala čuvenu rođendansku pesmu, bila je pod uticajem droge Doktora Filguda.

Inače, Maksu Džejkobsonu je američka tajna služba “kumovala”, odnosno upravo mu je ona dodelila nadimak Dr Filgud. Autorski dvojac navodi da je nemački doktor bio redovan posetilac Bele kuće. On je stvorio superdrogu koja je bila izvor energije i oslobađala ljude od bolova. Zahvaljujući čudesnim injekcijama Doktor Filgud je postao poznat u krugovima moćnih i bogatih ljudi u Americi.

Pročitajte sve što smo pisali o Merilin Monro OVDE

Među njegovim klijentima bili su i Džeki Kenedi, Marija Kalas, Pol Robertson. Lercman i Birns u knjizi detaljno opisuju jedan od Kenedijevih tretmana.

Takođe, autori u knjizi navode i da su doktora Maksa Džejkobsona, dok je živeo u Nemačkoj 30-ih godina prošlog veka, vrbovali iz stranke Nacional-socijalista koji su želeli formulu za njihov rastući pokret. Džejkobson je izjavio da su njegovu magičnu injekciju dobijali nacistički vojnici, kao i da je i Adolf Hitler bio zavisan od te superdroge.

POVEZANE VESTI

Petak 15.11.2013. 21:08
"Супердрога" чудно име за вијагру у оно време.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online