Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 12.04.2013.
11:26
Smedia, dailymail.co.uk A

Ispovest bivše špijunke iz Severne Koreje: Ubila sam 115 ljudi

Kada je bila dete, Kim Hjun Hi (51) je razdvojena od svoje porodice kako bi je državne službe Severne Koreje trenirale da postane špijun, piše britanski "Dejli mejl", a prenosi Smedia.

Priznala da je kao špijun Severne Koreje ubila 115 ljudi: Kim Hjun Hi
 

"U Severnoj Koreji, decu su učili da je Kim II Sung bio bog. Učili su nas da ga volimo više od roditelja i da se molimo rečima "Hvala ti, Veliki vođo, za sve". To nije država, to je sekta", priča bivši tajni agent o svom odrastanju.

"Kim Džong Un samo želi da učvrsti vlast"

Upitana da prokomentariše trenutne potencijalno katastrofalne pretnje svoje nekadašnje zemlje, ona kaže da na taj način lider Kim Džong Un pokušava da utvrdi vlast.

"On je previše mlad i neiskusan i bori se da preuzme potpunu kontrolu nad vojskom i da zadobije njenu lojalnost", kaže Hjun Hi.

Kada je napunila 25 godina, vlasti su joj poverile zadatak napada na avion Južne Koreje. Njena misija se sastojala u tome da, pod maskom oca i ćerke, uđe sa još jednim agentom na aerodrom u Bahreinu i postavi eksplozivnu napravu u putnički avion.

"To sam i uradila, postavila sam bombu u sakrivenu u radio u odeljak za prtljag, a potom sam se iskrcala iz aviona pre poletanja". Kada je bomba eksplodirala, avion se srušio u džungli nadomak Burme i poginulo je svih 115 putnika.

Posle obavljenog zadatka, njen partner i ona imali su naređenje da se ubiju ako padnu u šake neprijatelja, naredbu koju je njen kolega sproveo u delo. Njen pokušaj trovanja pilulom cijanida nije bio uspešan.

Kada je uhapšena, osuđena je na doživotnu robiju, ali su je vlasti Južne Koreje pomilovale pošto su zaključili da joj je bio "ispran mozak". Sada je Kim Hjun Hi stanovnik Seula.

"Zaslužila sam smrtnu kaznu. Ali mi je život pošteđen jer sam bila jedini živi svedok napada", rekla je ona.  Posle ovog incidenta, SAD su Severnu koreju stavile na "crnu listu" zemalja koje podržavaju terorizam.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 11:46
КО ЗНА КОЛИКО ЈЕ ОВО ТАЧНО, ОБИЧНА ПРОПАГАНДА !!! КАД ОВАКО НЕШТО РАДИ АМЕР ТО ЈЕ САМО ЈЕДНО ОБИЧНО СПРОВОЂЕЊЕ ДЕМОКРАТИЈЕ !!!
Petak 12.04.2013. 11:34
Pa i Islamistima je ispran mozak....Smrtna kazna za ubice.....
Subota 13.04.2013. 14:04
Skoro da poverujem al ono (SAD su Severnu koreju stavile na "crnu listu" zemalja koje podržavaju terorizam) na kraju teksta mi izbrisa sve mogucnosti istine DAKLE CISTA LAZ. Koliko su tek za srbe pisali lazi i pisu i dan danas , treba stvarno biti mentalno zaostao (ili zapadnjak) dabi verovao zapadnoj propagandi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online