Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.04.2013.
03:53
Vesti A

U flašama krili drogu vrednu 200 miliona

Zajedničkom akcijom Federalne i policije Viktorije u Melburnu je otkrivena droga - tečni metafetamin u vrednosti od čak 200 miliona dolara, koji je bio sakriven u plastičnim flašama s etiketama sredstva za čišćenje fleka.

Posle serije racija sprovedenih u utorak uveče i sredu prepodne, Federalna policija potvrdila je da su uhapšeni 45-godišnji muškarac iz Hongkonga, kao i 31-godišnji čovek s kanadskim državljanstvom.

Držali drogu u flašama za čišćenje fleka


Droga je sakrivena u 96 plastičnih flaša s etiketama sredstva za uklanjanje fleka, koje su bile sakrivene u brodskom tovaru, među hiljadama plastičnih flaša. Takođe, potvrđeno je da je 45-godišnja žena iz Hongkonga, uhapšena u naselju Klju na

Uspeh obaveštajne službe

 

Nacionalni menadžer ACC za intervencije Voren Grej istakao je kako ova akcija predstavlja dokaz o važnosti rada obaveštajne službe. Predstavnik Carine Endrju Redman podseća kako je baš ta država služba "alarmirala nadležne o sofisticiranim načinima koji kriminalci koriste da bi izbegli otkrivanje šverca droge".


- Imamo obaveštajne podatke, ali i tehnoligiju koja može da otkrije i najsofticiranije pokušaje uvoza - upozorio je Endrju Redman.

istoku Melburna, pod optužbom da je bila glavni organizator uvoza narkotika. Ona je optužena za uvoz i pokušaj posedovanja droge.


Australijska Federalna policija potvrdila je da uhapšenu 45-godišnju ženu tereti kao organizatora operacije i za upravljanje mrežom krijumčara. Kanađanin star 31 godinu iz Futskreja je optužen za pokušaj posedovanja droge. Treći uhapšeni, 45-godišnji muškarac, završio je u zatvorskim pritvoru, a potvrđeno je da sarađuje s policijom.


Veruje se da bi zaplenjen brodski teret, 280 kilograma čistog metamfetamina, na ilegalnom uličnom tržištu mogao da se proda za čak 205 miliona dolara. Zaplena droge usledila je posle zajedničke operacije u kojoj su učestvovali Australijska federalna policija (AFP), Komisija za borbu protiv kriminala (ACC), Australijska carina i pogranična služba, kao i policija Viktorije. U akciju je bilo uključeno i više policijskih agencija iz inostranstva.


Brodski kontejner s drogom uplovio je u Melburn iz Kine sredinom marta ove godine. U aprilu je obaveštajna služba ACC locirala kontejner iz Hongkonga koji je u

Uhapšenima preti doživotna robija

 

Osumnjičeni za veliko krijumčaranje tečnog metafetamina izvedeni su pred Prekršajni sud u Melburnu, gde su i formalno optuženi za seriju krivičnih dela, među kojima su uvoz droge, a za najteža krivična dela za koja su optuženi preti im doživotna zatvorska kazna.

Melburn doplovio kao visokorizičan. Među 46 paleta sa 3.332 flaše sredstva za pranje tepiha, 96 je bilo napunjeno tečnim metamfetaminom.


Predstavnik Australijske carine i direktor za južni region Endrju Redman rekao je medijima da je brodski kontejner bio napunjen sa 833 kartonskih kutija, među kojima su bile i plastične flaše od 3,8 litra.


U ponedeljak je policija pratila "isporuku" tereta, što je dovelo do hapšenja dve osobe i pretresa imanja u naseljima Kju, Boks Hil, Klejton Saut, Futskrej i Nobl Park. U sredu prepodne su izvedeni i pretresi u jugoistočnom naselju Nari Voren.
Policija nije isključila nova hapšenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online