Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.04.2018.
14:30
Vesti A

Državnim bonusom do birača

Svakom domaćinstvu u Viktoriji biće plaćeno 50 dolara ukoliko poseti i registruje svoje podatke na vladinom vebsajtu, koji pomaže građanima da na tržištu pronađu najpristupačnije cene struje i gasa.

EPA/James Ross
Pomoć građanima: Danijel Endrjus

Premijer Viktorije Danijel Endrjus najavio je da će država izdvojiti 50 miliona dolara, kako bi se na račune građana uplatilo po 50 dolara po registraciji ličnih podataka na veb-stranici victorianenergdžsaver.vic.gov.au.

Dobra vest

Stiže dobra vest za socijalno ugrožene porodice, koja će od 1. jula imati pravo na godišnju subvenciju u iznosu od 650 dolara kako bi lakše plaćali struju i gas.

Ovim sredstvima vlada će pokušati da pridobije podršku birača pred novembarske izbore zbog značajnog rasta cene struje. Međutim, kako navode mediji izvdojenih 50 miliona dolara neće biti dovoljno za sva domaćinstva koja će imati pravo na državni bonus.

Nakon registracije podataka potrošači će biti u prilici da uporede cenu struje i gasa koju trenutno plaćaju sa najpovoljnijim na tržištu. Od njih se neće tražiti da otkazuju trenutne ugovore sa distribucijom ili potpišu nove kako bi ostvarili pravo na uplatu od 50 dolara.

Premijer Viktorije kaže da veliki broj porodica već koristi pogodnosti njihovog portala, pa sada neki od potrošača na godišnjem nivou mogu da uštede i do 330 dolara godišnje.

- Znamo da na tržištu postoje povoljniji uslovi cena struje i gasa za porodice u Viktorije, a oni samo treba da posete vebsajt i tamo saznaju sve informacije. Kompanije za distribuciju struje i gasa svesne su da ljudi često nemaju vremena, informacija ili mogućnosti da saznaju za najpovoljnije tarife. Mi im u tome pomažemo - pojasnio je Endrjus.

Optužbe opozicije

Opozicija u Viktoriji optužila je vladu da na jeftin način pokušava da potkupi birače 50 dolara "u očajničkom pokušaju da pobede na predstojećim izborima". Upozorili su da namenjenih 50 miliona dolara neće biti dovoljno za sva domaćinstva koja će se registrovati i pitaju se kako će se ostatak potrebnih sredstava obezbediti.

Od kako je vlada otvorila specijalizovan vebsjat njega je posetilo 700.000 ljudi, a sedam od 10 potrošača pronašlo je povoljnije uslove plaćanja cene struje i gasa, prelaskom kod drugih distributera.

Kako da ostvarite pravo na 50 dolara bonusa? Potrebno je da posetite vebsjat i to u periodu od 1. jula do 31. decembra ove godine. Biće dovoljno da registrujete svoje podatke i ostavite broj računa u banci na koji će vam nadležni uplatiti bonus. Svako domaćinstvo imaće pravo samo na po 50 dolara bonusa, bez obzira na broj strujomera ili satova za gas koje poseduju.

Velika bitka

Pred novembarske izbore vodiće se velika predizborna bitka oko pitanja troškova života, posebno zbog rasta cene struje izazvane odlukom vlade Viktorije da zatvori termoelektranu u Hejzelvudu, a sve zbog favorizovanja korišćenja obnovljivih izvora energije.

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online