Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.03.2013.
06:50
Z.M. A

Pink panter sekirom do plena

U centru Beča četvorica razbojnika napali su juvelirnicu, a policija je nešto kasnije uhapsila jednog od njih - 38-godišnjeg Srbina čiji identitet nije saopšten.

Policija je napad pripisala čuvenoj međunarodnoj bandi kradljivaca dragulja Pink panter. Kada su razbojnici upali nije bilo mušterija u radnji. Naoružani pištoljem i sekirom pljačkaši su ušli u juvelirnicu "Edmund Arnold" iz koje su nekoliko minuta kasnije pobegli sa plenom. Jedan od razbojnika pretio je zaposlenima pištoljem, pa su mogli samo nemoćno da gledaju kako ostali sekirom razbijaju vitrine i kupe sve što je vredno u torbe.


Međutim, pljačkaši su razbili pogrešan izlog, jer je onaj prema ulici Volcajle ostao netaknut, a u njemu su bili značajno skuplji satovi i skupocen nakit.
Zaposleni su alarmirali policiju, a pljačkaši su prilikom bekstva ostavili u zlatari sekiru. Sem toga, iako su bili maskirani kapama i šalovima pljačkaši nisu uspeli da potpuno zaklone lica što je za 38-godišnjeg Srbina bilo kobno. Na osnovu opisa samo malo kasnije on je uhapšen u Trećem bečkom okrugu. Kod njega je nađen deo plena, mnoštvo opljačkanih satova.
 

Policija je potom pronašla kape i šalove u automobilu kojeg su pljačkaši koristili kratko za bekstvo. Na osnovu toga i snimaka kamera za nadzor istražitelji su uvereni da će uspeti da uđu u trag i ostaloj trojici.
 

Na osnovu činjenice da je u pljački korišćena sekira, i ustaljenoj šemi napada kakvi su se često događali u Austriji, policija je i ovo razbojništvo pripisala bandi Pink panter. A juvelirnica "Edmund Arnold" napadnuta je već drugi put.
 

Srbi oteli statuetu u Monaku


I u Parizu su uhapšena dvojica Srba od 37 i 50 godina, a kod njih je pronađena ukradena kristalna statueta koju je izradio Iv Klajn, vredna 120.000 evra. Statueta Nike sa Samotrake ukradena je u sred belog dana u radnji "Lalik" u Montekarlu. Zahvaljujući saradnji Interpola, belgijske i francuske policije odmah su utvrđene sličnosti sa ranije počinjenim krađama u nekoliko evropskih prestonica. Glavni tužilac Monaka Žan Pjer Dreno saopštio je da su uhapšeni Srbi sprovedeni u zloglasni zatvor Sante. Istovremeno, Pariska brigada za borbu protiv banditizma potvrdila je  istražiteljima službe bezbednosti da je u Monaku prisutna ekipa kriminalaca srpskog porekla koji su specijalizovani za krađe dragocenosti. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online