Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 05.02.2013.
08:19
Blic A

Gej poslanici glasaju protiv gej brakova?

Bivši torijevski kandidat i poznati radio voditelj Ijen Dejl tvrdi da se gej članovi parlamenta koji kriju svoju seksualnu orijentaciju najavili da će glasati protiv predloga zakona o istopolnim brakovima. Dejl čak tvrdi da dva oženjena poslanika koja se protive gej brakovima tajno varaju svoje supruge sa drugim muškarcima, dok su druga dvojica i sami u gej braku.

Da li će i Velika Britanija da usvoji zakon o gej brakovima
 

Pitanje gej brakova jedno je od najaktuelnijih u Velikoj Britaniji ovih dana.

"Kako je moguće da je neko i sam oženjen, a ipak u isto vreme uskraćuje tu privilegije nekome čije je pantalone upravo skinuo", kaže Dejl.

Dejl je upozorio da je ovo pitanje postalo toliko osetljivo da nekolicini članova Konzervativne, Laburističke i Liberalno demokratse partije u parlamentu preti otkaz ukoliko glasaju protiv zakona.

Ove tvrdnje dodale su ulje na već zagrejanu atmosferu zbog predloga Dejvida Kamerona, kojima će se, kako se pretpostavlja, suprotstaviti više od polovine torijevskih poslanika na sutrašnjem zasedanju Donjeg doma parlamenta.

Dejl upozorava da neki poslanici rizikuju da ih optuže za licemerje ukoliko glasaju protiv nacrta novog zakona.


Kameronovi protivnici kažu da on “nema mandat” za izmene zakona i da je svoj predlog predstavio “na način koji članovi Konzervativne partije u značajnoj meri smatraju izuzetno neprimerenim i suprotinim principima partije i najboljoj tradiciji naše demokratije”.

Međutim, torijevac ser Piter Botomli odbacuje značaj ovakvih kritika tvrdeći da argumenti protiv gej brakova “nemaju smisla”.

"Konzervativci veruju u fer odnose. Mi ovo shvatamo na sledeći načun - da bi se iz građanske zajednice prešlo u građanski brak, treba dozvoliti upotrebu reči “da” na venčanju. A to nije neki veliki problem", kaže on.


Ijen Dejl je jedan od najeminentnijih gej torijevaca. On je već 17 godina u vezi sa stručnjakom za izdavaštvo u oblasti finansija, Džonom Simonsom, a u građanskoj zajednici su od 2008. godine (partnerstvo slično braku).

POVEZANE VESTI

Utorak 05.02.2013. 11:56
Ozenjenim prikrivenim gejevima neodgovara varaju zene sa ljubavnicima a sad treba da se ljubavnici skrivaju ako se i oni vencaju!! Komedija HAHAHA
Utorak 05.02.2013. 12:10
Јел ви видите ко држи медије више вјести има о педерима(педер прдне и то је вјест)...и осталим болесницима а нигдје не можеш да прочиташ како дјеца умиру од глади,раде као робови....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online