Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.01.2013.
01:05
N. Popović - Vesti A

Strah od rata narko-bandi

I dalje traje obimna policijska istraga i potraga za trojicom surovih ubica koji su u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, u frankfurtskom hotelu Luksor, noževima naprosto izmasakrirali dvojicu državljana Srbije, 20-godišnjeg Marka Jakšića, rodom iz Zemuna, i njegovog prijatelja, Bojana Ristića (37), rodom iz Bora.

I policija bila šokirana: Nemačka policija na uviđaju

U međuvremenu, poznat je mogući motiv za krvavi zločin koji se dogodio u jednoj od soba na četvrtom spratu pomenutog hotela - dvojica ubijenih pokušali su da se umešaju na lokalno tržište narkoticima i to platili glavom!

Kako "Vesti" saznaju iz nezvaničnih, ali pouzdanih izvora - jer je Javno tužilaštvo u Frankfurtu za sada stavilo embargo na sve zvanične informacije o istrazi ovog slučaja - počinioci su gotovo sigurno poreklom sa područja bivše Jugoslavije. Nadzorne kamere u hotelu snimile su osumnjičene, i mada je bilo nekih nagađanja da su se sa mesta zločina udaljili automobilom koji ih je čekao napolju, to se pokazalo kao neistina, jer su pobegli pešice.


Pod sumnjom je više grupa već evidentiranih da se u Nemačkoj i metropoli na Majni bave švercom droge, tako da se istraga širi u više pravaca. Takođe, policija u Frankfurtu u stalnom je kontaktu sa kolegama u Srbiji i Crnoj Gori i zajednički rade na pronalaženju i identifikovanju počinilaca gnusnog zločina, koji je, to se mora istaći, izazvao veliku zabrinutost u ovdašnjoj javnosti, ali i među policajcima u Frankfurtu.


 

Bojan Ristić

Naime, obračuni mafije poreklom sa Balkana, ovakvog tipa i povoda, nisu se u metropoli na Majni dešavali još od kraja 80-ih i početka 1990-ih godina prošlog veka, i vremena Ljube Zemunca i Gorana Vukovića (ovaj potonji, ubio je Ljubu Zemunca na stepenicama suda u Frankfurtu).


Postoji strah da je masakr u hotelu Luksor najava rata rivalskih narko-bandi sa Balkana u borbi za prevlast na ovdašnjem tržištu drogom. To donekle potvrđuje i brutalnost sa kojom su likvidirani Jakšić i Ristić. Poruka ubica bila je je jasna: "Ovde smo mi gazde i ovako prolaze oni koji nam stanu na put!"

Marko Jakšić

U međuvremenu, policija je saslušala Nedeljka Smiljanića (64) iz Ofenbaha, vernog čitaoca "Vesti", kod kojeg su dvojica ubijenih kao podstanari stanovali poslednjih mesec dana svog života.


On je istražiteljima u Frankfurtu ponovio sve ono što je već objavljeno na stranicama našeg lista (subota 5. januar, i sreda 9. januar 2013.). Predao im je i mikrovagu (koriste je zlatari, ali još češće dileri droge) koju je pronašao sakrivenu u svom stanu, a koja je jasno upućivala na prirodu posla kojim su se njegovi podstanari bavili nakon dolaska u Nemačku.

Pronašao vagu za merenje droge: Nedeljko Smiljanić (64)
 


- Pokazali su mi slike ubijenih, tražili od mene da ih identifikujem, a imali su sliku i trećeg mladića iz tog društva koji je kod mene spavao, izvesnog Miloša, čije prezime i dalje ne znam. Pokazao sam im i kafanu na Cajlu (glavna trgovačka ulica u Frankfurtu) gde smo sedeli nekoliko dana pre nego što su krajem decembra otišli od mene i prešli u taj hotel, a policiju je interesovalo, i to gde je ko od njih tada sedeo - rekao je Smiljanić i objasnio da su policajci bili korektni, a da je on rekao sve što zna.
 

Došli po preporuci

- Kako god bilo, žao mi je tih momaka. Zaista nisam imao pojma čime se ti mladići bave. Marko Jakšić je kod mene došao na preporuku poznanika (i njegovu sliku policija takođe ima) i rekoh sebi "naši su ljudi, zašto da ne pomognem i ne primim ih na stan i spavanje dok se ne snađu". Ali, nakon ovoga što se dogodilo, ne verujem da ću se ubuduće odlučiti na tako nešto - rekao je Smiljanić.

   

"Akustika"

Marko Jakšić i Bojan Ristić formalno je trebalo da se u Frankfurtu bave "akustikom" (izolacija i spušteni plafoni).
Ipak, od kada su došli u Nemačku ni dana nisu proveli na nekom poslu.

 

Policijski dosije

Nedeljko Smiljanić je video da Marko Jakšić - kikbokser iz Zemuna, sa podebljim policijskim dosijeom u Srbiji, između ostalog i za dilovanje droge - i pored toga što nigde ne radi ima novca kojima je izdržavao i svoje poznanike.
Bojan Ristić nije bio u Srbiji evidentiran za teža krivična dela (jedino remećenje javnog reda i mira), u Beogradu je jedno vreme držao neku piceriju, a svoje roditelje u Boru je uveravao da se i u Nemačoj bavi tim poslom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online