Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 28.12.2012.
16:39
Vijesti A

Italijanski sveštenik: Žene su same krive što ih muškarci biju

Jedan italijanski sveštenik izazvao je revolt nakon što je objavio članak u kojem stoji da su žene delimično krive za ohrabrivanje porodičnog nasilja zbog toga što ne čiste kuću i ne kuvaju kako treba i zbog toga što nose preusku i provokativnu odeću. "Da li je moguće da su muškarci svi odjednom poludeli?"

Suština problema je u činjenici da su žene sve provokativnije, arogantnije, veruju da sve mogu same
 

Italijanski mediji su objavili da je parohijski sveštenik Pjero Korsi zakačio tekst na oglasnu tablu njegove crkve u selu San Terenco di Lerići na severu zemlje, u kojem stoji da žene treba da praktikuju "zdravu samokritičnost“ u vezi sa temom femicida (slučajevi kada muškarac ubija ženu).

Trećina žena u Italiji je prijavila da je žrtva ozbiljnog porodičnog nasilja, navodi se u izveštaju UN. Takođe se dodaje da su muškarci u 2010. ubili 127 žena, a najčešći motivi su "čast, nezaposlenost i ljubomora počinioca“.

U tekstu, koji je na internetu objavio konzervativni katolik Bruno Volpe, kritikuju se pornografija i erotske TV reklame, ali se navodi da žene delimično snose krivicu za "izazivanje najgorih nagona, koji se zatim pretvaraju u nasilje i seksualno zlostavljanje“.

Gradonačelnik Lerićija, Marko Kaluri, kazao je da je članak "zapanjujući i duboko uvredljiv“.

"Hajde da se zapitamo. Da li je moguće da su muškarci svi odjednom poludeli? Mislimo da ne“, kaže se u tekstu, koji je objavljen i u nekoliko listova. "Suština problema je u činjenici da su žene sve provokativnije, arogantnije, veruju da sve mogu same i na kraju izazivaju tenzije“, navodi se.

"Koliko često vidimo devojke i čak zrele žene na ulicama u provokativnoj i uskoj odeći“?Bebe prepuštene sebi, prljave kuće, hladna jela i brza hrana. Zato ukoliko porodica završi u haosu i dogodi se zločin (vrsta nasilja koja treba da bude osuđena i kažnjena) odgovornost je često zajednička“, navodi se.

Gradonačelnik Lerićija, Marko Kaluri, kazao je da je članak "zapanjujući i duboko uvredljiv“ a biskup La Specie je naredio da tekst bude skinut sa oglasne table, rekavši da sadrži "neprihvatljive stavove koji su protivni poziciji crkve“.

Korsi se nakon brojnih kritika izvinio zbog članka, ali je kazao da ne namerava da napusti dužnost.

Petak 28.12.2012. 17:57
zene tuce njihov jezik.mozda bi bolje bilo da se nekad strpe dok se supa ohladi pa onda kusat.
Petak 28.12.2012. 20:53
Ако тебе неко пребије због ове изјаве, оћеш рећи да си сам крив?
Petak 28.12.2012. 21:32
Ne mogu da vjerujem. Zene bude najgore muske nagone!!!! Zar oni svoje nagone ne mogu da kontrolisu. Smatram da nas LJUDE kontrolisanje nagona rezlikuje od zivotinja, ali izgleda da muskarci nisu mnogo evolucijski napredovali. Jasno je da su nesposobni, ali zene nisu duzne da im kuvaju, peru, neka konacno pocnu sami o sebi da vode brigu. Dajte zene, postavite muskarce na ono mjesto koje zasluzuju. Svijet bi bio mnogo ljepse mjesto da se zenama da vise vlasti. Ovako, oni hoce da zene uposle cuvanjem djece, kuvanjem spremanjem kuce, kako bi nesmetano mogli da upropaste sve oko sebe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online