Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.12.2012.
12:34
Srna A

Imigranti Evropljanima ukidaju i božićnu jelku!

U Evropi je sve izraženiji problem intergracije brojnih imigranata, što je pokazao i poslednji primer u Danskoj kada je došlo do pobune muslimana zbog božićne jelke.

Kakva bi to božićno-praznična atmosfera bila da nema jelke?
 

Početkom decembra muslimani, kojih je u nekim gradovima Danske više nego autohtonog stanovništva, istupili su protiv božićne jelke - tradicionalnog simbola hrišćanskog praznika. Danci su negodovali zbog toga, pa su ipak stavili jelku. Ali, vlasti u Briselu, prestonici EU, odmah su se odlučile za ustupke i odustale su od jelke da ne bi povredile religiozna osećanja muslimana.

Takvih primera ima sve više, pa neki analitičari procenjuju da je evropska politika tolerantnosti i multikulturalnosti pretrpela konačni fijasko. Na teritoriji Evrope danas živi više od 20 miliona muslimana. To je svaki jedanaesti stanovnik Francuske, svaki dvadeseti stanovnik Velike Britanije i Njemačke.

Eksperti tvrde da migranti često ne prihvataju pravila života evropskih zemalja, a koegzistencija domaćina i gostiju je postala problem. Migracija može da bude kontrolisana samo u slučaju ako su etnos, narod koji prima migrante, i zemlja iz koje oni dolaze bliski u oblastima kulture i jezika, navode stručnjaci.

Na primer, Australijanci koji žive u SAD lakše se integrišu. Ista je stvar s migrantima iz Švajcarske u Nemačku... Međutim, problem je u tome što su većina migranata u Evropi ljudi sa Bliskog istoka ili iz Afrike. Pri tome oni, kako tvrdi niz evropskih eksperata, principijelno ne žele da se uklope u evropsko društvo.

Recimo, 10 do 15 odsto imigranata koji su došli u Nemačku ne ide na kurseve nemačkog jezika i ne priznaje državu u kojoj živi. Oni se asimiliraju samo toliko da bi se nastanili, dobili posao, poslali decu u školu. Čak i ona pravila, kojima se danas podređuju, za njih su privremena i uskoro neće ni njih uvažavati.

Stručnjaci smatraju da se politika multikulturalizma našla u ćorsokaku. Neki evropski političari pokušavaju da reše problem samo na nivou običnog života. Mnogi analitičari za takvu situaciju okrivljuju Evropljane i navode da su muslimani jaki u svojoj tradicionalnoj kulturi, a da Evropljani nisu na nivou u tom smislu, prenosi "Glas Rusije".

Glavno je pitanje - hoće li se imigranti prilagođavati Evropljanima ili obrnuto. Sudeći po anketama, stanovnici "Starog sveta" su umorni od došljaka. Tako, 40 odsto Italijana izjavljuje da imigranti ugrožavaju zemlju, a skoro polovina anketiranih podržava potpunu zabranu imigracije.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.12.2012. 13:22
Koliko ja znam, kad neko dođe kod tebe u kuću, onda treba da poštuje tvoje običaje!
Sreda 26.12.2012. 18:40
Po prvi put u istoriji u Londonu su belci MANJINA! Svi zakoni i dnevna praksa policije su postavljeni tako da sankcionisu svaku rasnu ili religioznu uvredu. Ali, problem je sto to vazi samo u jednom pravcu. Tako da, ako te neki obojeni pljacka, a nema svedoka, ne smes da mu pruzis otpor je ce on odmah reci da si ga rasno uvredio i ti ides u zatvor na jedno mesec dana (njemu se uvek veruje). I to zloupotrebljavaju maksimalno. Ja sam za reciprocitet. Ukoliko mi mozemo u njihovim zemljama da se ponasamo u skladu sa nasom verom, neka se i oni ovde ponasaju u skladu sa njihovom. U Dubai ja i moja zena ne smemo da odemo jer bi zaglavili u zatvor, jer nismo vencani (ali zivimo zajedno vec 10 god,)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online