Sreda 26.12.2012.
12:34
Srna

Imigranti Evropljanima ukidaju i božićnu jelku!

Kakva bi to božićno-praznična atmosfera bila da nema jelke?
 

Početkom decembra muslimani, kojih je u nekim gradovima Danske više nego autohtonog stanovništva, istupili su protiv božićne jelke - tradicionalnog simbola hrišćanskog praznika. Danci su negodovali zbog toga, pa su ipak stavili jelku. Ali, vlasti u Briselu, prestonici EU, odmah su se odlučile za ustupke i odustale su od jelke da ne bi povredile religiozna osećanja muslimana.

Takvih primera ima sve više, pa neki analitičari procenjuju da je evropska politika tolerantnosti i multikulturalnosti pretrpela konačni fijasko. Na teritoriji Evrope danas živi više od 20 miliona muslimana. To je svaki jedanaesti stanovnik Francuske, svaki dvadeseti stanovnik Velike Britanije i Njemačke.

Eksperti tvrde da migranti često ne prihvataju pravila života evropskih zemalja, a koegzistencija domaćina i gostiju je postala problem. Migracija može da bude kontrolisana samo u slučaju ako su etnos, narod koji prima migrante, i zemlja iz koje oni dolaze bliski u oblastima kulture i jezika, navode stručnjaci.

Na primer, Australijanci koji žive u SAD lakše se integrišu. Ista je stvar s migrantima iz Švajcarske u Nemačku... Međutim, problem je u tome što su većina migranata u Evropi ljudi sa Bliskog istoka ili iz Afrike. Pri tome oni, kako tvrdi niz evropskih eksperata, principijelno ne žele da se uklope u evropsko društvo.

Recimo, 10 do 15 odsto imigranata koji su došli u Nemačku ne ide na kurseve nemačkog jezika i ne priznaje državu u kojoj živi. Oni se asimiliraju samo toliko da bi se nastanili, dobili posao, poslali decu u školu. Čak i ona pravila, kojima se danas podređuju, za njih su privremena i uskoro neće ni njih uvažavati.

Stručnjaci smatraju da se politika multikulturalizma našla u ćorsokaku. Neki evropski političari pokušavaju da reše problem samo na nivou običnog života. Mnogi analitičari za takvu situaciju okrivljuju Evropljane i navode da su muslimani jaki u svojoj tradicionalnoj kulturi, a da Evropljani nisu na nivou u tom smislu, prenosi "Glas Rusije".

Glavno je pitanje - hoće li se imigranti prilagođavati Evropljanima ili obrnuto. Sudeći po anketama, stanovnici "Starog sveta" su umorni od došljaka. Tako, 40 odsto Italijana izjavljuje da imigranti ugrožavaju zemlju, a skoro polovina anketiranih podržava potpunu zabranu imigracije.

2024 © - Vesti online