Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.12.2012.
16:04
Srna A

Lavrov: Asad ne može u Moskvu

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da sirijski predsednik Bašar al Asad odbija da podnese ostavku i da mu, u sklopu pokušaja za njegovo lakše ubeđenje u odlazak sa vlasti, neće biti ponuđen u azil u Moskvi.

Asad može da beži, ali ne u Moskvu: Sergej Lavrov
 

"Asad nema nameru da podnese ostavku. On odbija ove predloge, bez obzira ko mu ih iznosi, Rusija, Kina ili neko drugi", rekao je Lavrov novinarima u avionu na povratku iz Brisela u Moskvu, gde je učestvovao u sastanku između Rusije i EU.

Prema njegovim rečima, niko neće pobediti u građanskom ratu u Siriji. Lavrov je ponovio da Rusija odbacuje zahtev država iz regiona da na Asada vrši pritisak da ode sa vlasti ili da mu ponudi utočište.

Ruski ministar inostranih poslova naglasio je i da je sirijsko hemijsko naoružanje koncentrisano u jednoj ili dve oblasti i da je "pod kontrolom". Prema njegovom mišljenju, najveću pretnju po sirijsko hemijsko naoružanje predstavlja mogućnost da bi moglo pasti u ruke militanata.

"Na osnovu obaveštajnih podataka koje imaju Rusija i zapadne zemlje, sirijska vlada trenutno čini sve što može da obezbedi hemijsko naoružanje. Ta vrsta naoružanja prethodno je bila na više mesta, a sad su ih koncentrisali na jedan ili dva centra", navodi Lavrov.

Američki ministar odbrane Leon Paneta rekao je ovog meseca da Vašington poseduje obaveštajne podatke koji izazivaju ozbiljnu zabrinutost da Asadova vlada razmatra upotrebu hemijskog naoružanja protiv pobunjenika.

Od početka oružane pobune u Siriji protiv Asadovog režima u martu prošle godine poginulo je više od 40.000 ljudi.

POVEZANE VESTI

Subota 22.12.2012. 16:19
Глупи арапи!! Ето како јадно заврши арапска цивилизација од које смо ми европљани доста тога научили.
Subota 22.12.2012. 17:59
Питање је ко ће у овом тзв. арапском пролећу профитирати. На изглед и за сада су то Амери и запад али дугорочно профитираће заступници милитантног исламизма а Америка ће изгубити. Амери су чувени по томе да даље од дупета не виде и њихови планови иду најдуже до следеће недеље. Муслимани ће збити своје редове и истурити најрадикалнији исламизам а онда јао западном свету. Како ћемо ми у том сукобу проћи, тек ћемо видети. Шта оно рекоше Тарабићи?
Nedelja 23.12.2012. 10:22
Ne razumem gde ste procitali da je Rusija odbila Asada.. Kao da je Asad gotov. Vec tako pricaju dve godine...ali Asad taj pametan covek je ostao trn u oku zapada. Nece Magaracizm i glupi muslimane pobedite istinu...iako budu pobedili , nece nikad pobediti manjine..jer ti ljudi nikad nisu bili kao ostali muslimani.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online