Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 09.12.2012.
10:05
Blic A

Dosad najpotresnija kampanja za borbu protiv narkomanije

U novoj američkoj kampanji za borbu protiv narkomanije mogu se videti dosad možda najpotresniji prizori posledica upotrebe metamfetamina po ljudsko zdravlje. Na fotografijama pre i posle upotrebe "meta" vide se muškarci i žene čije su fizionomije potpuno uništene, sa kožom koja se doslovno raspada, ispalim zubima i podlivima od krvi.

Odmah na početku UPOZORENJE: Upozoravamo čitaoce da ova vest sadrži fotografije i video prilog koji bi mogli da bude uznemirujući za osetljive osobe, kojima se ne savetuje da nastave čitanje vesti.

Fotografije su uglavnom nastale tokom višestrukih hapšenja osoba koje su konzumirale ili prodavale ove opasne droge. Ovako zastrašujuće posledice upotrebe metamfetamina najčešće nastaju zbog nekontrolisanog češanja tokom halucinacija u kojima zavisnik umišlja da mu pod kožom gmižu insekti.

Zavisnici često izgledaju i kao da su izgladnjivani, što je posledica gubitka apetita, pa telo počinje da "jede" mišićno tkivo zbog nedostatka pravilne ishrane.

Koncept ove potresne kampanje osmislio je Bret King, zamenik šerifa okruga Maltnoma u Oregonu u SAD. On je godinama skupljao policijske fotografije zavisnika koje su privodili policajci iz njegove stanice. Tokom godina, postao je svestan da su mnogi od njih prošli kroz dramatične fizičke promene. Zbog toga je odlučio da ih sve skupi na jednom mestu, kako bi 2004. godine konačno pokrenuo kampanju za borbu protiv narkomanije.

- Zadao sam sebi zadatak da prođem kroz celokupnu policijsku arhivu . Priznajem: Tražio sam najekstremnija lica - rekao je on i istakao da svi prvo eksperimentišu s drogom na fakultetu ili u srednjoj školi.

 - Želim da deci pokažem da su svi ovi ljudi prvo počeli s kanabisom i da nisu odmah počeli da koriste heroin - naglasio je King.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.12.2012. 11:15
Зато наша држава ћути к'о заливена а њени званичници, широко размакнутих ногу, држе главе у песку.
Nedelja 09.12.2012. 12:06
Americka kampanja "protiv" droge, bas su se pravi nasli sa "borbom" i to pred sam katolicki Bozic...a ovi na fotografijama i slicni...da su bili ispravni ne bi bili u zatvoru. Potresnost bi bila prisutna kada bi se zbog gladi i nestasice hrane u svetu pokazala lica nemocnih i njene posledice. Hteli ste profit, imate posledice profita...
Nedelja 09.12.2012. 12:49
Ja ne vidim razliku, meni su ameri uvek isti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online