Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 20.11.2012.
14:41
Srna A

Francuski dokumentarac o francuskim mudžahedinima koji su klali Srbe

Poznate ratne fotografije na kojima mudžahedini igraju fudbal sa odsečenim srpskim glavama u Bosni i Hercegovini snimili su pripadnici brigade "El mudžahid", u kojoj su bili i lideri bande iz francuskog Rubea, koji su devedesetih godina prešli na islam.

Jedan od najjezivijih zločina u ratu u Bosni počinili Francuzi preobraćeni u islam
 

Kristof Kaze i Lionel Dimon bili su vođe francuske bande i članovi "El mudžahida". Kaze je poginuo, dok Dimon svedoči o ovoj bandi iz zatvorske ćelije.

Dokumentarac Olivijea Pigetija, prikazan u Francuskoj na "Frans tri", govori o bandi iz Rubea koja je bila aktivna tokom 90-ih i koju u okolini Lila "niko neće zaboraviti". Kaze i Dimon preobratili su se u radikalne islamiste i svojim akcijama prikupljali novac za finansiranje međunarodnog terorizma "u ime Alaha".

Polazeći od ovih činjenica, dokumentarac Pigetija govori o bandi, njihovim zlodelima, a posebno onim počinjenim tokom rata u BiH. Početkom 90-ih ova dvojica Francuza pridružila su se brigadi mudžahedina u BiH. Olivije Pigeti je tokom istraživačkog rada dobio od srpskih i hrvatskih vojnika neobjavljene video-snimke kampova mudžahedina u BiH.

"Srbi i Hrvati su pokušali da pokažu ove snimke, kao i zločine ove brigade, kako bi svi saznali šta se dešavalo", objasnio je režiser franucskom listu "Liberasion".

Egzekucije i ubistva bili su deo svakodnevnice. U BiH je mreža Al Kaide počela da se formira, a Amerika je to dozvolila svom budućem neprijatelju.

"Mladi džihadisti su bili potpuno fascinirani ovim naoružanim i obučenim, bradatim borcima", navodi Pigeti i dodaje da je Al Kaida uspela da izvrši udar u BiH i stvori vezu između svih evropskih džihadista.

Danijel Salvatore Šifer, filozof i humanista koji je i prisustvovao ratu u BiH, napisao je za list "Puan" da se radi o neverovatnim otkrićima u ovom dokumentarcu u pogledu istorijske istine o strašnom sukobu u BiH od 1992. do 1995. godine. On ističe da je brigada "El mudžahid", koja je bila u direktnom kontaktu sa Al Kaidom, počinila najgore zločine nad Srbima pravoslavcima, koje su islamisti smatrali za "nevernike", u nastojanju da stvore prvu islamsku državu u istoriji Evrope.

Šifer podseća da neki novinari tvrde da se tadašnji muslimanski lider Alija Izetbegović jednom sastao u predsedničkoj palati u Sarajevu sa Osamom bin Ladenom lično! On podseća da, bez obzira na sve dokaze koji se i danas otkrivaju u vezi sa stradanjem nemuslimana u BiH, u Hagu još jedino odgovaraju Radovan Karadžić i Ratko Mladić, dok su Alija Izetbegović i Franjo Tuđman preminuli i sahranjeni kao zaslužni građani.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 15:22
Нек се зна како смо стварали Републику Српску!
Utorak 20.11.2012. 14:49
molim redakciju za orginalan naslov dokumentarca
Sreda 21.11.2012. 04:27
ma vratice se Evropi sve ovo sto nam je radila i sto nam sudila generale koi su branili celu evropu od radikalni islam i od ustaskih fashista ...trazice te vi Srbiju i pravoslavje ! ne znate sta vam se u Evropi ugnezdilo i sta vam je amerika uradila
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online