Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 19.11.2012.
15:17
Anadolija A

Beriša pozvao na ujedinjenje svih Albanaca

Premijer Albanije Sali Beriša rekao je danas u Tirani, da je "ideja o etničkoj Albaniji rođena na Kosovu" kao i da je cilj Albanaca ujedinjenje nacije.

Treba da uradimo sve kako bi fizičke granice između Albanaca učinili beznačajnim: Beriša

Na inicijtavu ambasade Kosova u Albaniji, u glavnom gradu Tirani, održana je konferencija na temu “Uloga Kosova u nezavisnosti Albanije”, gde se prisutnima obratio premijer Albanije Sali Beriša, prenosi agencija Anadolija. Beriša je tim povodom rekao da Albanci moraju ponovo istraživati svoju nacionalnu istoriju.

"Istorija albanske nacije je, i pored svih prepreka, jedna od najbogatijih na ovom kontinentu. Mora se znati prava istina. Obeležavanjem 100. godišnjice nezavisnosti zemlje, istorijske činjenice moraju svima biti poznate. Istorija u Albaniji je bila predmet čestih manipulacija, a na Kosovu predmet zabrana”, istakao je premijer Albanije.

Beriša je izjavio i da je uloga Kosova u osnivanju države Albanije velika i vrlo značajna za sve Albance.

"Potrebno je da uradimo sve kako bi fizičke granice između Albanaca učinili beznačajnim. Pozicija Albanaca ne može biti ništa drugo nego ujedinjenje jedne nacije. Od Unije Prizren, jedini cilj Albanaca je bio ujedinjenje albanske nacije. Takođe, ideja o etničkoj Albaniji rodila se na Kosovu”, naveo je Beriša.

Albanski premijer je istakao da je albanska nacija najsnažnije prisutna na području Balkana.

"Albanska nacija koja je u regiji Balkana jedna od najrasprostranjenijih, pre nezavisnosti je bila jedina nacija koja nije imala svoju državu. Dešavanja na Kosovu su najbolji odgovor stavovima protiv Albanaca", kazao je Beriša.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 15:21
Evo su govna,namirisali krv i onda oce ujedinjenje velike albanije.E pa bez rata necete da stvorite tu vasu jebenu veliku albaniju.Nemci vas napravili pre 100 godina nemate ni indetitet.Ameri ce kurac da ispuse ne mogu da cepaju na 4 fronta,Sirija,izrael,kosovo i Kina i Rusija.Dragi moji ameri probada vam taj vas monopol KRVI. OVCE SA PASTIRIMA CE POBEDITI VUKA!
Ponedeljak 19.11.2012. 15:23
Или ће бити Велика Србија, или Велика Албанија, рат тек предстоји.
Ponedeljak 19.11.2012. 16:05
Moze se desiti samo ono sto je logican i pravedan sled dogadjaja-da Srbija vrati svoje teritorije,zajedno sa zemljom Sv.kralja Jovana Vladimira,Srbsko Pomorje,zemlje Kastriotovica.Sto se vise stvari komplikuju,to nama vise odgovara,ma koliko nam lose izgledalo u prvom trenutku (kao ovo sa hr. generalima).Do nedavno naizgled zatvorena pitanja,sada se ponovo pokrecu,gledajmo sa pozitivne strane!Samo nam cine usluge i daju nove povode!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online