Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 16.11.2012.
15:38
tportal A

Svađa Srba i Hrvata na BBC-u

Nimalo iznenađujuće je da su reakcije na oslobađanje generala Gotovine i Markača preplavile internet. Vodi se žestoka svađa u komentarima na BBC-ju, a raspravlja se i opširno na onlajn izdanju Der Spiegela.

Generali Ante Gotovina i Mladen markač pred Haškim tribunalom
 


Dok se u Hrvatskoj konstatuje kako je rat konačno završen, a u Srbiji je ovaj čin dočekan kao hrvatsko legitimno slavljenje genocida, oslobađanje generala Ante Gotovine i Mladena Markača izaziva trvenje u internet komentarima.

Pročitajte sve o slučaju hrvatski generala Anta Gotovina i Mladena Markača ovde

Tako na sajtu britanskog BBC-ja. ispod vesti o oslobađanju Gotovine i Markača aktivan je komentator pod nikom Arkan91, koji između ostaloga piše:

"Rat je mač sa dve oštrice i sve tri strane su činile zločine. U Bosni i Hercegovini su Muslimani dobili medijski rat i to je bio kraj Srba. Ja sam u Oluji izgubio celu porodicu."

Hrvatski komentator Josip piše: "Konačno pravda i sud na istoj strani! U toj regiji nije bilo civila, svi su oni pobegli dan ranije po nalogu samoproglašene vlade Srpske krajine."

Devojka koja za sebe tvrdi da je pola hrvatica, pola srpkinja pod imenom Toksi ket poručila je sledeće "Hrvаtskа je nаtopljena krvlju moje porodice, аli mi je drаgo dа imаte živаcа dа kаžete dа je dobаr dаn, nаdаm se dа vam se ovo neće vratiti nа preo vaše dece jednog dаnа."

D Bilic trijumfalno piše: 'Potpuno sam oduševljen odbacivanjem optužnica protiv ovih dobrih ljudi. Konačno pravda. Popićemo čašu-dve crvenog vina u ime Gotovine i Markača, a ovi Srbi koji žele da pokvare raspoloženje mogu samo da plaču."

Milena kaže "Jа nikаdа nisаm rekla dа sаm iskusila lično ove stvаri, ali rаdim sа mnogim ljudimа koji imаju. Mislim dа je Olujа orgаnizovаnа аkcijа dа proterа Srbe iz Hrvаtske. Ne možete da poreknete da je hiljаde ljudi sistemtski primorano da napusti ognjište. Pošto su Gotovinа i Mаrkаč bili nа čelu ove operаcije, oni trebа dа budu odgovorni.

Komentara je mnogo, rasprava se širi i zahuktava.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 15:51
sreca sto nisam predsednik srbije uveo bih uredbu :krvatski kapital bih ja izbacio iz srbije, sve jugoslovene izbacio iz zemlje a sa leve strane dunava, prema krvatskoj bih zidao one siptarske zidove visine od 3 metra ... h3bo vas papa, pavelic, tudjman,mesic, josipovic,kosorka i svi krvatski visokocelnici da se poredjaju na one nase budale sto su 12 godina vladale srbijom i njih i njihove glasace koji su ih doveli ...
Petak 16.11.2012. 16:11
Bračo, netražite pravdu na ovom zemaljskom svjetu jer je nečete nači !!! Kao što je ISUS HRISTOS rekao, ako su mene gonili znajte da če i vas goniti zbog imena moga !!! tako da me nije nimalo iznenadila ova vjest, nemože fašista da osudi fašistu. I Pilat je osudio Hrista a oslobodio ubicu, što znači da nemoral vlada nažalost... Hag je još jednom dokazao da je politički sud sa dvojnim merama presude plačano od strane eu i amerike... za primer uzmimo dr.Vojislava Šešalja koji je u hagu (adu) 9 godina i sada pošto nemaju nikakvih dokaza da ga optuže hoče da ga optuže za nepoštovanje suda. papa i eu hoče hrvatsku u evropi sa čistim obrazom, tako da su ga tu i na neki način oprali ma da znamo sv
Petak 16.11.2012. 16:27
Свака част Хаг, успостављен да помири народе балкана, после овог нема више мира с Хрватима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online