Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.10.2012.
11:33
B92 A

Bog i Obama su izazvali Sendi?!

Uragan Sendi, prema podacima do srede 31. oktobra pre podne, odneo je 51 život i napravio materijalnu štetu od više milijardi dolara. Međutim, neki veruju da se strašna oluja nije ni desila ili još gore: da su je izazvali Bog i predsednik Obama.

Da li je na delu viša sila: Barak Obama (levo) i Bog (desno)
 

Novinarka televizije NBC ispitivala je prolaznike u Providensu zašto su i dalje na ulicama, iako im se Sendi približava. Jedan student imao je krajnje zanimljiv odgovor.

Sve vesti o superoluji Sendi možete pročitati ovde

“Ne verujem da Sendi uopšte postoji”, rekao je Danijel, inače student Braun univerziteta. On veruje, naime, da se Zemlja okreće brže i krivi vladu SAD što je građane ubedila da je reč o uraganu.

“Nema sumnje da je vetrovito. Ali nije reč o uraganu”, rekao je on u izjavi za NBC.

Univerzitet koji pohađa Danijel prima svega devet odsto od svih kandidata, ali su američki novinari nakon ove izjave doveli u pitanje njegov kredibilitet.

To šta jedan slučajni prolaznik misli o uraganima i okretanju Zemlje, možda i ne bi zaslužilo toliku pažnju, da se u Americi nisu proširile brojne teorije zavere, uglavnom sa političkom pozadinom.

Naime, desno orijentisani Amerikanci probleme koje je napravila Sendi pripisali su suviše liberalnom stavu vlasti zbog kog je Božija kazna bila neizbežna.

Propovednik Džon Mek Ternan uveren je da je Svevišnji kaznio SAD zato što je u mnogim njenim državama ozakonjen gej brak.

Neki su međutim, otišli i korak dalje: pojedini mediji "izveštavaju" da je predsednik Obama lično iskoristio HAARP program kako bi izazvao oluju.

Teoretičari zavere ovaj program već godinama krive za prirodne nepogode i tvrde da uz pomoć njegovih magnetnih talasa “vlada manipuliše vremenom”.

HAARP je zapravo istraživački program stacioniran na Aljasci koji proučava jonosferu i kontroliše “komunikaciju i sisteme prismotre u civilne i odbrambene svrhe”.

Obamin cilj je, smatraju najveći skeptici, to da se odloži slanje izveštaja o broju nezaposlenih u Americi za posle izbora, kako bi zadržao vlast.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 12:13
Nikad vise medija na svijetu nije bilo a nikad gora informiranost ...to je zato sto se u trci za lovom odustaje od principa istine pa se podilazi senzacionalizmu i tako dovodi chitateljstvo u zabludu kada se pochinje citati sa nepovjerenjem i ono shto je cista istina,,Pravo ludilo koje odgovara onima koji su ga i proizveli,,a to je veliki kapital sirom ove napacene kugle zemaljske,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online