Sreda 31.10.2012.
11:33
B92

Bog i Obama su izazvali Sendi?!

Da li je na delu viša sila: Barak Obama (levo) i Bog (desno)
 

Novinarka televizije NBC ispitivala je prolaznike u Providensu zašto su i dalje na ulicama, iako im se Sendi približava. Jedan student imao je krajnje zanimljiv odgovor.

Sve vesti o superoluji Sendi možete pročitati ovde

“Ne verujem da Sendi uopšte postoji”, rekao je Danijel, inače student Braun univerziteta. On veruje, naime, da se Zemlja okreće brže i krivi vladu SAD što je građane ubedila da je reč o uraganu.

“Nema sumnje da je vetrovito. Ali nije reč o uraganu”, rekao je on u izjavi za NBC.

Univerzitet koji pohađa Danijel prima svega devet odsto od svih kandidata, ali su američki novinari nakon ove izjave doveli u pitanje njegov kredibilitet.

To šta jedan slučajni prolaznik misli o uraganima i okretanju Zemlje, možda i ne bi zaslužilo toliku pažnju, da se u Americi nisu proširile brojne teorije zavere, uglavnom sa političkom pozadinom.

Naime, desno orijentisani Amerikanci probleme koje je napravila Sendi pripisali su suviše liberalnom stavu vlasti zbog kog je Božija kazna bila neizbežna.

Propovednik Džon Mek Ternan uveren je da je Svevišnji kaznio SAD zato što je u mnogim njenim državama ozakonjen gej brak.

Neki su međutim, otišli i korak dalje: pojedini mediji "izveštavaju" da je predsednik Obama lično iskoristio HAARP program kako bi izazvao oluju.

Teoretičari zavere ovaj program već godinama krive za prirodne nepogode i tvrde da uz pomoć njegovih magnetnih talasa “vlada manipuliše vremenom”.

HAARP je zapravo istraživački program stacioniran na Aljasci koji proučava jonosferu i kontroliše “komunikaciju i sisteme prismotre u civilne i odbrambene svrhe”.

Obamin cilj je, smatraju najveći skeptici, to da se odloži slanje izveštaja o broju nezaposlenih u Americi za posle izbora, kako bi zadržao vlast.

2024 © - Vesti online