Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.10.2012.
22:21
Večernje novosti A

Užičanin na smrt pretučen u Sočiju

Užičanin Velimir Knežević (48) u Soči je otišao pre četiri meseca "trbuhom za kruhom" zajedno sa nekoliko hiljada građevinaca iz Srbije. U noći između petka i subote on je brutalno pretučen u predgrađu Adler, u ponedeljak je podlegao povredama. Umesto boljeg života njegova porodica sada iščekuje dolazak kovčega sa telom nesrećnog radnika. Pod sumnjom su četvorica Jermena. Radnicima savetovano da ne izlaze na ulice posle 21 čas

Užičanin Velimir Knežević (48) u Soči je otišao pre četiri meseca "trbuhom za kruhom" zajedno sa nekoliko hiljada građevinaca iz Srbije... (foto:ilustracija)
 

Poznavaoci prilika u crnomorskom gradu kažu da su Srbi uposleni u ruskom gradu svakodnevno izloženi velikim rizicima.

- Dekretom gradonačelnika Sočija za strane državljane, savetovano je radnicima da izbegavaju izlaske posle 21 čas, jer njihova bezbednost može biti ugrožena. Prema prvim saznanjima, incident u kome je Knežević pretučen dogodio se dva časa posle ponoći, šest kilometara od njegovog stana - kažu u užičkim "Putevima", u kompaniji za koju je Knežević radio kao podizvođač, preko firme "Stakić".

Prema dosadašnjim saznanjima, Knežević je kobne noći sa dvojicom drugova boravio u jednom restoranu u predgrađu Adler. Najverovatnije je došlo do svađe sa drugom grupom radnika koji su se tu zatekli, ali tada nije došlo do fizičkog obračuna.

Međutim, neko iz Kneževićevog društva je zaboravio mobilni u restoranu, a Velimir se sam vratio po uređaj. Tada je na njega nasrnulo nekoliko ljudi, najverovatnije Jermena, koji su mu naneli teške povrede. Veruje se da je od povreda glave i preminuo u bolnici, ali sada svi iščekuju medicinsku dokumentaciju koja još nije stigla u Užice.

Česti incidenti

 

Knežević je iza sebe ostavio suprugu, ćerku i sina srednjoškolce i nepokretnu majku. Radio je 15 godina u sevojničkoj Valjaonici bakra, zatim je taksirao, a nagoveštaj boljeg života pojavio se kada su našim građevinskim firmama zatrebali radnici za poslove u Rusiji. Za platu od 1.200 do 2.000 evra, mnogi su pohrlili put Sočija...

 

- U ovom gradu sada borave desetine hiljada radnika iz celog sveta. Svakakvih ljudi tu ima, pa su incidenti, tuče i pljačke postali svakodnevica, pri čemu nam niko ne može garantovati bezbednost - kaže Užičanin, trenutno u pečalbi u Rusiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 23:29
Тужно и жалосно.
Sreda 24.10.2012. 22:31
taj soci je veoma opasan grad,za srbe,tamo ima puno muslimana i jedva cekaju nesto nekom naude,mom drugaru koji je otisao tamo da radi,ni kriv ni duzan ode u zatvor,sta su mu nisu sve natrpali nakacili samo zato sto je posmatrao tucu u koju nije ucestvovao:u tuci je ispao mobilni telefon,misleci da je to drugarov mob. tel on ga pokupio ,dok je primetio gresku on ga nadrlja vishe neko ovaj za tucu,sta mu nisu sve natakli,nije pomoglo to sto je nesporazum,progledao je svetlo tek kada su ga osudili na 5g zatvora e od tog momenta nisu ga dirali ubili mu u pritvoru dusu,za advokata imao hrvata potpisao sve i svasta ne znajuci sta podpisuje.izasao posle skoro 3g lezanja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online