Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 22.10.2012.
22:24
Beta A

Članice Pusi Rajota poslate u zatvore pakla

Članice ruske grupe Pusi Rajot, osuđene na po dve godine zatvora zbog performansa koje su izvele u crkvi Svetog Spasitelja u Moskvi, poslate su u radne kolonije, stotine kilometara daleko od Moskve, a njihov put do tamo mogao bi da traje i mesec dana, izjavila je danas advokat Violeta Volkova.

 Marija i Nadežda poslate u radne kolonije u kojima ima puno nasilja
 

"Članovi porodice su došli da im donesu neophodne stvari i rečeno im je da je Nadežda Tolokonjikova poslata u region Mordovija (udaljen 500 kilometara od Moskve) a Marija Aljohina u region Perma" (oko 1.400 kilometra od Moskve), rekla je Volkova.

Ona je kazala da je njihov transfer vozom u radne logore počeo u subotu i da bi put mogao da traje i mesec dana, pošto vozovi kojima se prevoze zatvorenici redovno propuštaju druge, čak i kada je reč o kratkim rutama.

Ona međutim nije navela u koje će logore biti poslate Tolokonjikova i Aljohina.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 17. avgusta na po dve godine zatvora za huliganstvo, pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

Pošto su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena 10. oktobra, a Jektarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu.

Tolokonjikova i Aljohina su nakon toga tražile da im se dozvoli da kaznu izdržavaju kada njihova deca, stara četiri odnosno pet godina, porastu, ali je njihov zahtev odbijen.

Informacija da su dve mlade žene poslate u radne kolonije, izazvala je oštar protest njihovih pristalica, koji su naglasili da su kolonije u regionima gde su poslate poznati pa jako strogom režimu, ali i nasilju.

"Nadežda Tolokonjikova je na putu za Mordoviju. Tamošnji zatvori su zatvori pakla", objavljeno je na Tviter nalogu umetničke grupa Vojna (Rat).

Ta grupa je navela da je za Mašu Aljohinu izabran logor "veoma udaljen od Moskve", kao i da on spada među "najsurovije".

Jedan mlada žena iz Čečenije, osuđena za terorizam, je kaznu od osam mesece izdržavala u jednom zatvoru u Mordoviji, posle čega je u septembru izjavila da su zatvorenici tamo izloženi nasilju od strane zaposlenih.

Navode u nasilju u tom logoru potvrdio je i direktor ruske nevladine organizacije "Za prava čoveka", Lev Ponomarev. "U tim radnim kolonijama ima nasilja", rekao je Ponomarev agenciji Interfaks.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.10.2012. 22:37
Пријаће им, сигурно.
Ponedeljak 22.10.2012. 22:37
neka bace kljuc od samice!
Utorak 23.10.2012. 07:23
Mordivija zvuči kao Mordor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online