Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 24.10.2012.
08:11
Vesti, San herald A

Porodica Bosevski traži pravdu

Poslednje dve nedelje, kako izveštava "San herald", bilo je teško doći do slobodnog mesta u sudnici Istražnog suda Glib u Sidneju. Vrhunski baristeri, desetine policajaca, reporteri iz čitavog sveta i članovi ožalošćene porodice punili su sudnicu tokom istražnog pretresa o smrti brazilskog studenta Roberta Laudisija Kurtija.

Kejt Bosevski

U dnu dvorane tiho su sedeli članovi još jedne porodice. Kejt Bosevski izgubila je brata Stivena u sličnim okolnostima u kojima je stradao i mladić iz Brazila.

Ovaj navijač ragbija silom je savladan i vezan lisicama, posle napada na policiju tokom incidenta u ligaškom klubu "Sent Džoru" u Rokdejlu, posle velikog finala 2010. Policija ga je palicom udarila pet puta, uključujući i jednom dok je ležao na zemlji.

I Bosevski i Kurti konzumirali su drogu u noći kada su umrli. Obojica su se sukobili s policijom, položeni su na zemlju i vezani lisicama. Obojica su prestala da dišu koji minut kasnije.


Danas, posle dve godine i dve istrage, familija Bosevski još čeka odgovore. Istražni sudija tek treba da izađe sa preporukama i "San herald" navodi da nije određen nikakav datum u kome nalazi treba da budu saopšteni.

Potrošili ušteđevinu

 

Nisu samo preporuke istrage ono što porodica Bosevski traži.


- Mi nismo potrošili penzijsku ušteđevinu da bismo otišli na sud po preporuke, već želimo pravdu - kaže gospođica Bosevski. - Ono što moju majku najviše boli jeste da je njen sin mrtav dok ti ljudi uživaju u suncu. Bez obzira imali značku ili ne, oduzeli su nečiji život.

Policajci-učesnici u slučaju ispričali su tokom istrage su u istrazi 2011. godine da su koristili sprej i "tejzer" protiv braće Bosevski koji su bili ekstremno agresivni. Jedan policajac kazao je da okrenuo Bosevskog u položaj predviđen za pružanje pomoći jer se bojao da bi ga ovaj mogao napasti.


Očajna u traženju više informacija, gospođica Bosevski prošle nedelje izostajala je s posla kako bi tiho sedela u Istražnom sudu, često sa suzama u očima.


- Zaista je teško gledati još jednu porodicu kako prolazi kroz ovo. Šta bi bilo da je pre 16 meseci bila predložena ili usvojena kakva mera? Robert bi možda još bio ovde - kaže ona.


Ona je iščitala hiljade stranica tekstova o taktičkom oružju, položaju tela pri gušenju i policijskoj obuci. Njena familija do sada je potrošila skoro 100.000 dolara za troškove vrhunskog baristera Vinstona Teraćinija.

Ana Luiza
 


Stiv Bosevski, brat blizanac preminulog, kome je sada 36 godina, potpuno se povukao u sebe. Njegov otac je završio na intenzivnoj nezi kada je video snimke poslednjih trenutaka sina, a njegova majka takođe se razbolela.
 

Promene u policiji

 

U emotivnom obraćanju sudu, sestra nastradalog Kurtija Ana Luiza Laudisio de Luka kazala je da se boji da bi policija bila "suviše arogantna i suviše ponosna" da se menja. Njenog brata hvatalo je, u rano jutro 18. marta, 11 policajaca, pošto je u psihozi izazvanoj LSD uleteo u prodavnicu i ukrao dva paketića keksa.
Pogođen je iz "tejzera" devet puta i savladan uz korišćenje tri spreja, lisica, palice i grupe policajaca. Pravnik savetnik Policije NSNj Brus Hočkinson SC kazao je istražnoj sudiji Meri Džeram da su se tamo dogodile promene. Posle smrti Kurtija, naime, sada se uputstva za korišćenje tejzera i spreja nalaze na reviziji.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 11:31
Не правдам полицију, али кад су надрогирани наркомани у питању питам се шта би било да је у психози убио недужну продавачицу или неко дете кога је мајка послала по хлеб и млеко?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online