Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 16.10.2012.
13:24 >> 14:37h
Blic A

Merkelova: Kameron je gunđalo iz Mapetovaca!

Nemačka kancelarka Angela Merkel uporedila je britanskog premijera Dejvida Kamerona i Britance sa Statlerom i Voldorfom, čuvenim starcima - zakeralima sa balkona iz “Mapet šoua”, piše nemački “Špigl”.

Nimalo laskavo poređenje s dežurnim gunđalima dato je zbog toga što Kameron svaki čas daje izjave o tome da Velika Britanija treba da promeni svoj odnos prema Evropskoj uniji.

Nemačka kancelarka uporedila je britanskog premijera Dejvida Kamerona i Britance sa Statlerom i Voldorfom, čuvenim zakeralima sa balkona iz “Mapet šoua”
 

Nekoliko ministara njegovog kabineta zapretilo je povlačenjem iz evrozone da bi se izborili za bolji sporazum sa Briselom. Međutim, zvaničnici iz Berlina tvrde da se Merkelova, koja idućeg meseca putuje u London, umorila od britanskih žalopojki, piše “Špigl”, koji se hvališe vezama s najvišim ešelonima nemačke vlade.

List ističe da su Britanci u Evropi u najboljem slučaju posmatrači sa galerije, nalik na Statlera i Valdorfa, dvojicu zakerala iz “Maptovaca”.

Angeli Merkel dosadile britanske žalopojke

“Kancelarka je više puta nezvanično govorila da Britanci ne smeju da steknu utisak da nisu više deo Evrope i da vrata moraju da budu otvorena za London. Ali nespremnost Kameronove administracije na kompromis ne ostavlja nemačkoj vladi izbora. Kancelarka se odavno pomirila sa činjenicom da za Britance više nema puta za povratak u centar Unije”, piše list.

Slično mišljenje iskazao je i Herbert Rojl, šef poslaničke grupe (kanceralkine) Hrišćansko-demokratske unije u Evropskom parlamentu.

- Na Britance se sve više gleda kao na raskolničku snagu. Ne prođe ni dan a da oni ne postave neki novi zahtev. Među mojim kolegama sada preovladava uverenje da ih treba pustuti da odu - ocenio je Rojl.

Kameron i Merkelova su juče razgovarali telefonom uoči samita u Briselu u četvrtak. Analitičari očekuju da će se dvoje lidera sukobiti oko planova za evropsku bankarsku uniju, koja će, po mišljenju Dauning strita, potkopati Siti, londonski poslovni centar.

Trećina Britanaca želi da Velika Britanija bude posebno tržište u okviru EU, dok se 40 posto ispitanika tome protivi.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.10.2012. 13:42
Englezi izlaze tamo gde mi ulazimo. Mi nismo normalni. srbija nikad nije pripadala trecem rajhu.
Utorak 16.10.2012. 17:39
Sto im Merkelova ne posalje paket uslova, kao sto ima naviku da salje Srbiji ?
Utorak 16.10.2012. 19:07
A ti mora da si prasica Gica!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online