Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 08.09.2012.
09:45
Press A

Ubistvo u francuskim Alpima izvršio Mosad?

Britance iračkog porekla, Saada al Hilija (50), njegovu taštu i suprugu Igbalu, u francuskim Alpima ubili su izraelski agenti jer je Saad radio na razvijanju nuklearnog programa Irana, objavio je britanski tabloid "San".

Automobil u kojem je ubijena porodica
 

Izraelski, ali i britanski obaveštajci, navodno su pratili Saada proteklih 20 godina. Rođeni Iračanin je za vreme vladavine Sadama Huseina radio i na razvoju nuklearnog programa u rodnoj zemlji. Agenti Mosada likvidirali su ga pošto su dobili informacije da je Saad nedavno stupio u kontakt sa Irancima i trebalo je da radi na izradi nuklearnog oružja za Teheran, prenosi tiražni tabloid "San".

Pročitajte još:

 

Ovo je, međutim, samo jedna od teorija svirepog zločina koji se dogodio u sredu u blizini jezera Ansi, kada je ubijeno četvoro ljudi - troje članova porodice Hili i slučajni prolaznik, biciklista Silvijan Molijer. Hilijeve ćerke su čudom preživele, sedmogodišnja Zainab je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici i nalazi se u komi, a četvorogodišnja Zena, koja se krila osam sati ispod tela mrtve majke, ostala je nepovređena.

Devojčice se nalaze u različitim bolnicama i njih čuvaju jake policijske snage jer postoji bojazan da bi ubica mogao da se vrati i likvidira decu jer su svedoci masakra.

Pored teorije da iza napada stoji Mosad, francuska policija istražuje i da li je pozadina svirepog smaknuća sukob ubijenog Saada sa rođenim bratom Zaidom. Navodno, braća su se posvađala o raspodeli pozamašnog nasledstva, među kojim su nekretnine u Francuskoj, Španiji i Iraku.

"Izgleda da je postojao spor braće oko novca. Čini se da je sad reč o verodostojnoj informaciji, koju smo dobili od britanske policije", rekao je tužilac Erik Mejo i dodao da će brat ubijenog biti detaljno ispitan.

"Svaki trag mora biti pedantno proveren. Međutim, ne treba izvlačiti preuranjene zaključke jer je teško i zamisliti da je porodična svađa oko novca mogla da preraste u četvorostruko ubistvo", ukazao je francuski tužilac.

Francuska policija veruje da je ubistvo bilo naručeno i da ga je izvršio profesionalac, mada ne isključuje mogućnost da je u likvidaciji učestvovalo više ubica. Da su ubistva profesionalno odrađena pokazuje i to što je svakoj žrtvi pucano u čelo.

"Ubica je koristio automatski pištolj. Hici su bili izuzetno precizni. Pucnjava je trajala samo 30 sekundi. Sve tri osobe ubijene u automobilu, Al Hili, njegova tašta i supruga Igbala, dobile su po dva metka u glavu. Nijedan metak nije 'uzalud' potrošen. Biciklista je ubijen sa pet metaka jer je bio neplanirana meta", rekao je izvor iz policije.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 09:55
Meni je ovo sumnjivo.Mosad je najbolji u svojoj bransi i ne vidim razlog zasto bi ubijali zenu,tastu i kcerke,koje sigurno nemaju pojma o nuklearnom programu. Mosad bi njega sacekao negdje samog i bum. Vise lici na porodicni obracun oko nasljedja-likvidirati citavu familiju,da niko ne ucestvuje i diobi nasljedja.
Subota 08.09.2012. 11:24
Da li bi oni ostavili dva živa svedoka?
Subota 08.09.2012. 11:08
da bi zastrasili druge..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online