Subota 08.09.2012.
09:45
Press

Ubistvo u francuskim Alpima izvršio Mosad?

Automobil u kojem je ubijena porodica
 

Izraelski, ali i britanski obaveštajci, navodno su pratili Saada proteklih 20 godina. Rođeni Iračanin je za vreme vladavine Sadama Huseina radio i na razvoju nuklearnog programa u rodnoj zemlji. Agenti Mosada likvidirali su ga pošto su dobili informacije da je Saad nedavno stupio u kontakt sa Irancima i trebalo je da radi na izradi nuklearnog oružja za Teheran, prenosi tiražni tabloid "San".

Pročitajte još:

 

Ovo je, međutim, samo jedna od teorija svirepog zločina koji se dogodio u sredu u blizini jezera Ansi, kada je ubijeno četvoro ljudi - troje članova porodice Hili i slučajni prolaznik, biciklista Silvijan Molijer. Hilijeve ćerke su čudom preživele, sedmogodišnja Zainab je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici i nalazi se u komi, a četvorogodišnja Zena, koja se krila osam sati ispod tela mrtve majke, ostala je nepovređena.

Devojčice se nalaze u različitim bolnicama i njih čuvaju jake policijske snage jer postoji bojazan da bi ubica mogao da se vrati i likvidira decu jer su svedoci masakra.

Pored teorije da iza napada stoji Mosad, francuska policija istražuje i da li je pozadina svirepog smaknuća sukob ubijenog Saada sa rođenim bratom Zaidom. Navodno, braća su se posvađala o raspodeli pozamašnog nasledstva, među kojim su nekretnine u Francuskoj, Španiji i Iraku.

"Izgleda da je postojao spor braće oko novca. Čini se da je sad reč o verodostojnoj informaciji, koju smo dobili od britanske policije", rekao je tužilac Erik Mejo i dodao da će brat ubijenog biti detaljno ispitan.

"Svaki trag mora biti pedantno proveren. Međutim, ne treba izvlačiti preuranjene zaključke jer je teško i zamisliti da je porodična svađa oko novca mogla da preraste u četvorostruko ubistvo", ukazao je francuski tužilac.

Francuska policija veruje da je ubistvo bilo naručeno i da ga je izvršio profesionalac, mada ne isključuje mogućnost da je u likvidaciji učestvovalo više ubica. Da su ubistva profesionalno odrađena pokazuje i to što je svakoj žrtvi pucano u čelo.

"Ubica je koristio automatski pištolj. Hici su bili izuzetno precizni. Pucnjava je trajala samo 30 sekundi. Sve tri osobe ubijene u automobilu, Al Hili, njegova tašta i supruga Igbala, dobile su po dva metka u glavu. Nijedan metak nije 'uzalud' potrošen. Biciklista je ubijen sa pet metaka jer je bio neplanirana meta", rekao je izvor iz policije.

2024 © - Vesti online