Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 26.08.2012.
19:12
Beta A

Asad hoće da pobedi "stranu zaveru"

Sirijski predsednik Bašar Asad izjavio je da će njegov režim pobediti "po svaku cenu stranu zaveru" usmerenu protiv njegove zemlje.

Asad: Sirija će nastaviti sa strategijom otpora
 

"Sirijski narod neće dozvoliti da zavera uspe i postigne svoje ciljeve", i pobediće je "po svaku cenu", rekao je Asad, protiv koga je narod pokrenuo pobunu pre 17 meseci.

"Ono što se događa nije usmereno samo protiv Sirije, već protiv čitavog regiona", dodao je sirijski predsednik, a prenela agencija Sana.

On je rekao da je Sirija ključna zemlja u regionu i da je stranim snagama "meta Sirija upravo da bi njihova zavera uspela u celom regionu".

"Sirija će nastaviti sa svojom strategijom otpora... uprkos saradnji zapadnih zemalja i pojedinih zemalja regiona" u cilju promena stavova Damaska, kazao je Asad.

Asadov režim optužuje pobunjenike koji se bore protiv njegovih trupa da su "strani plaćenici i teroristi". On odbija sve apele međunardone zajednice da okonča sukobe u svojoj zemlji, u kojima je, pema podacima aktivista za ljudska prava, poginulo do sada oko 25.000 ljudi.


Nađeno stotine tela blizu Damaska

Stotine tela nađena su ovog vikenda blizu Damaska u mestu Daraja gde je sirijska vojska sprovela veliku akciju protiv pobunjenika, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava (OSDH). Prema ovoj nevladinoj organiaciji, najmanje 320 tela nađeno je u mestu Daraja, a većina žrtava ubijena je od početka vojne operacije protiv pobunjenika pokrenute pre pet dana.

U borbama je juče ubijeno 183 ljudi širom Sirije, od kojih najmanje 34 u Daraji, navela je ova organizacija, čije sedište je u Velikoj Britaniji, ali koja se oslanja na veliku mrežu aktivista i očevidaca u zemlji za svoje podatke. Kako navodi agencija Frans pres nemoguće je potvrditi bilans mrtvih iz nezavisnih izvora zbog restrikcija za medije u Siriji.

Borbe se vode između dve strane u drugom po veličini gradu u Siriji Alepu, na severu zemlje. Prema navodima pobunjenika većina stanovnika napustilo je grad. Mesec avgust sa više od 4.000 mrtvih u tri nedelje, mesec je sa najviše žrtava od početka sirijiskih sukoba pre 17 meseci.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.08.2012. 20:58
SIRIJA je to TAMO NE PROLAZI 5.OKTOBAR !!!
Nedelja 26.08.2012. 23:45
Putin je nažalost zakasnio godinu dana. Da je došan na vlast 1999. umesto 2000. mnoge bi stvari i za nas izgledale drugačije. Što se Asada tiče sve dok se Zapad ne umeša vojno ima velike šanse. A verujem da od vojne intervencije nema ništa jer je u Siriji ruska baza, a Ruje neće tolerisati NATO avione nad svojim glavama, a ni Iran neće sedeti skrštenih ruku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online